Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra F Tipi için şok iddialar

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 5 saat boyunca inceleme yapan CHP’li vekiller, şok iddialarda bulundu. 3 CHP’li vekil, Kandıra’da da kadınların çırılçıplak soyulup arandığını iddia etti

16 Haziran 2012 Saat: 00:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.356 kez okunmuştur

Kandıra F Tipi için şok iddialar
Kandıra F Tipi için şok iddialar
Kandıra F Tipi Cezaevi’nde önceki gün 5 saat süren incelemede bulanan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İzmir Aliağa Yenişakran ve Osmaniye Cezaevlerinde yaşanan olayların benzerlerinin Kandıra’da da yaşandığını iddia etti. Vekiller, kadın mahkumların çırılçıplak soyularak arama yapıldığını iddia etti. Vekiller ayrıca cezaevinde çıkan yemeklerin kötü ve pahalı olduğunu söyleyerek, “Yemeklerin içerisinden yabancı maddeler çıkıyor” dedi. ‘KADINLAR ÇIRILÇIPLAK SOYUNUYOR’ CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu ile birlikte İzmir Aliağa Yenişakran ve Osmaniye Cezaevi’ni ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, A Takımı ve Robocop adı verilen acil müdahale mangalarının çırılçıplak soyulan kadın mahkumlara işkence yaptığını iddia etmişti. Mahkumların cezaevinde kötü muamele gördüğünü, daha önce geçirdikleri hastalıklara ve ameliyatlara göre işkence edildiğini iddia eden Özel ve 2 CHP’li vekil önceki gün ilimize gelerek Kandıra F Tipi Cezaevi’nde de incelemelerde bulundu. Vekiller, 5 saat süren incelemeler neticesinde Kandıra’nın da temiz olmadığı söyledi.
‘KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALIYORLAR’ Kandıra F Tipi’nde kadın mahkumların çırılçıplak soyularak arandığını ve bedenlerinin teşhir edildiğini iddia eden vekil Özgür Özel’in iddiaları bununla da bitmedi. Kandıra Cezaevi F1, F2 ve T2 bölümlerinde araştırma yaptıklarını ve mahkumları ziyaret ettiklerini söyleyen Özel, “CHP’li vekil arkadaşlarımla birlikte mahkumların sıkıntılarını dinledik ve Kandıra’da da mahkumların kötü muamele gördüklerini saptadık. Burada da kadın mahkumlar Yenişakran ve Osmaniye Cezaevlerinde olduğu gibi çırılçıplak soyularak aramaya maruz kalıyor. Bedenleri bir bakıma teşhir edilmiş oluyor” dedi. YEMEKLER KÖTÜ VE PAHALI Ayrıca cezaevinde çıkan yemeklerin kötü ve pahalı olduğunu söyleyen Özel, “Yemekler hem kötü hem de 4 liradan satılıyor. Ayrıca yemeklerden yabancı maddeler çıkıyor” şeklinde konuştu. Kandıra Cezaevi ile ilgili de geniş bir rapor hazırlayıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacaklarını ifade eden Özel, cezaevi incelemelerinin de devam edeceğini bildirdi. Özel, “Türkiye’de pek çok cezaevini daha ziyaret edeceğiz. Kesin olmamakla birlikte Van’a gitmeyi planlıyoruz” dedi. Kandıra F Tipi Cezaevi’ne daha çok geleceklerini ifade eden Özel, hazırlanan raporun genel başkanın ardından kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑