Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra Devlet'te büyük değişim var

Adil Kurban'ın başhekimliğiyle birlikte kabuk değiştiren hastane, sorunlarını bir bir çözüyor. Doktor sayısı arttı, kuyruklar bitti. Sırada fizik tedavi ünitesi ve m...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.399 kez okunmuştur

Kandıra Devlet'te büyük değişim var
Kandıra Devlet'te büyük değişim var

Adil Kurban'ın başhekimliğiyle birlikte kabuk değiştiren hastane, sorunlarını bir bir çözüyor. Doktor sayısı arttı, kuyruklar bitti. Sırada fizik tedavi ünitesi ve mikrobiyoloji laboratuvarının açılması var

 

KANDIRA Kazım Dinç Devlet Hastanesi'ne yeni atanan başhekim Adil Kurban'ın göreve gelmesiyle birlikte hastanede büyük bir değişim yaşanıyor. Kurban'ın ilk işi, tüm personelle bire bir görüşmesi ve hastalara anket yaptırarak kurumdaki eksiklikleri görmesiydi. Ardından da hızlı bir tempoyla bu sorunların üzerine gidildi.

 

ARTIK SEVK ALIYOR

İlçede büyük ölçüde uzman açığı bulunması nedeni ile çok sayıda hasta, başka hastanelere sevk ediliyordu. Uzman hekim ihtiyacını karşılayabilmek için ciddi bir çalışma içine girilirken, hekim sayısı yüzde 100 artırıldı. Bazı bölümlerde açıklar bulunsa da Kandıra Devlet artık sevk eden değil, sevk alan bir hastane konumuna gelmeye başladı.

 

ACİL SERVİS HIZLANDI

Aynı zamanda uzman aile hekimi olan Başhekim Adil Kurban, hastanenin en büyük sıkıntılarının yaşandığı acil servise büyük önem verdi. Buradaki doktor sayısı 2'ye çıkarıldı. Hastaların beklemeden muayene edilmesi sağlandı. Bunun yanında müşade odası da 2'ye yükseldi ve birçok kişiye hizmet sunulmaya başlandı.

 

VEZNEDE KUYRUK YOK

Geçtiğimiz aylarda, sabah saatlerinden itibaren uzun kuyrukların oluştuğu vezne için de özel önlem alındı. Başhekim Kurban bu soruna da çare bularak, internet ve telefonla randevu alınmasını sağladığı gibi, vezne önündeki kuyruğu da bitirdi. Hasta sayısı yüzde 100 artmasına rağmen hizmette herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Kandıra Devlet Hastanesi personeli artık daha çok kişiye, daha kaliteli hizmet veriyor.

UZMAN SAYISI ARTTI

Hastane, bugüne kadar 5 uzman doktorun yanı sıra pratisyenler ile birlikte 15 doktor hizmet veriyordu. Bunların yanı sıra eksik olan uzmanlık dalları bir bir tamamlandı. 5 uzman doktorun gelmesi ile büyük bir açık kapandı. Uzman sayısının 15'e yükseltilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar genel cerrah, dahiliye, bevliye, enfeksiyon ve çocuk uzmanı hizmet sunuyordu. Dahiliye, kulak burun boğaz, çocuk, biyokimya ve kadın doğum uzmanı atanması ile bu poliklinikler de hizmet vermeye başladı. Bu polikliniklerin sayısının arttırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

 

YENİLİKLER OLACAK

Hastanede bugüne kadar biyokimya laboratuvarı hizmet sunuyordu. Büyük ölçüde eksik olan mikrobiyoloji laboratuvarının da açılması için çalışmalara hız verildi. Artık kültür testleri burada yapılacak. Hastalar tahlil sonuçlarını internet üzerinden alabilecek. Öte yandan, daha önce hastanede hiç açılmamış olan fizik tedavi ünitesi için de çalışmalar hız kazandı. Malzemeleri getirilen ünitenin önümüzdeki günlerde açılacağı belirtildi.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑