Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kandıra Devlet’te büyük değişim

Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi, uzman doktorları, ikinci düzeye çıkartılan yoğun bakım ünitesi, son teknolojik cihazları ve hizmet kalitesindeki artış ile yeni binasında üst düzey hizmet vererek halkı memnun etmeyi başardı.

21 Nisan 2014 Saat: 16:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.251 kez okunmuştur

Kandıra Devlet’te büyük değişim
Kandıra Devlet’te büyük değişim
Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi, yeni binasına taşınır taşınmaz ilçe halkı tarafından uzun süre eleştirilere maruz kalmıştı. Kandıra’da uzun yıllardan beri hizmet veren hastanenin merkezden 2 kilometre uzağa yapılması Kandıra halkını ve hastaları zora soktu. Hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar, ya ticari taksi ya da şehir içi minibüsleriyle gitmek zorunda kaldı. Hastanenin uzak olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, yol parası vermemek için hastane yerine sağlık ocağı tercih etti.
ÖZEL HASTANE DÜZEYİNDE Kandıra Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınmasıyla birlikte bu eleştiriler hastanenin kalite standartlarının yükseldiği hissedilince yerini memnuniyete bıraktı. İlimizde çoğu hastanede olmayan son teknolojik cihazlar, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş modern iç dizayn ve hizmet kalitesindeki yükseliş ile özel hastaneleri aratmayacak düzeyde olan Kandıra Devlet Hastanesi’nde toplam 15 poliklinik mevcut ve 9 poliklinik aktif olarak hizmet veriyor.
210 PERSONEL GÖREV YAPIYOR 4 kattan oluşan Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nin bodrum katında mutfak, soğuk depolar, çamaşırhane, kirli ve temiz çamaşırlar için asansör, steril alanlar, acil çıkış, tıbbı ve evsel atık, diş polikliniği diş laboratuarı, diş deposu, tıbbı sarf deposu, eczane, eczane depoları, sığınak, mescid, otopsi odası, gasilhane, morg; zemin katta poliklinikler, acil servis, dahiliye servisi, diyaliz servisi; 2. katta poliklinikler, idari bölüm, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri; 3. katta çocuk servisi 4. katta ise yemekhane bulunuyor. Kandıra Devlet Hastanesi’nde 5 pratisyen, 10 uzman doktor, 45 hemşire, 13 ebe ve diğer personellerle birlikte toplam 210 personel görev yapıyor.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN YAZILAR Zemin katta hizmet veren acil serviste 17 adet yatak mevcut. Yataklar, hastanın rahatlığı için en ince detaya kadar düşünülüp, hastanın yatağından kalkmadan röntgen odasına gitmesi ve röntgen çekilmesi kolaylığını sağlıyor. Bunun dışında görme engelliler için düşünülmüş doktorun adının ve polikliniğin yazdığı yazılar, hasta yataklarının başında tablo görünümünün arkasındaki oksijen tüpleri, çamaşırhanedeki titizlilik ve temizlenen ürünlerin ambalajlanması gibi birçok konuya da özen gösteriliyor.
ÜST DÜZEY HİZMET Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Kurban, “Hastanemiz teknolojik olarak uzunca yıllar Kandıra’nın üst düzeyde sağlık hizmeti almasını sağlayacak düzeyde tasarlanmıştır. Isıtma ve soğutma sisteminden, sterilizasyonundan, çamaşırhanesinden, yemekhanesinden, iki hizmet asansöründen, ikinci düzeye çıkarılacak olan yoğun bakımından, ameliyathanesinin üst düzey vereceği hizmetinden halkımızın memnun kalacağına eminim” dedi.
GENEL CERRAH VE ANESTEZİ UZMANI ACİLDE Eski binada hizmet veren diyaliz servisinin 2 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını müjdeleyen Başhekim Adil Kurban, servisin 15 yatakla hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Acil servisinde ise daha önce hiçbir kurumda uygulanmamış biz hizmet gerçekleştirdiklerini söyleyen Kurban, “Çok sık danışılır olması nedeniyle ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarda vakit kaybının önüne geçilmesi için Genel Cerrah ve Anestezi Polikliniği’ni acil servisin yanında hizmete açtık. Uzman doktorlarımız olası bir kalp krizi ya da kazalarda daha hızlı müdahale edeceler” diye konuştu.
MİSAFİR HİZMETİ Bütün odaların üst düzey hasta odası olduğunu belirten Kurban, hastaların bu odalarda hizmet almaktan oldukça memnun olduğunu ifade etti. Hastanede misafir hizmeti de verdiklerinin altını çizen Kurban, “Sosyokültürel olarak gelişmemiş bir ailemizin ferdi hastanemizde yatarsa, üstündeki elbiseleri temiz değilse ve bakıma muhtaçsa, biz o hastayı yıkıyoruz, üstüne giyecek temiz çamaşır ve pijama veriyoruz. Kirli çamaşırlarını da yıkayıp, ütüleyip hastaya teslim ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
TOMOGRAFİ AĞUSTOS’TA Nisan ya da mayıs ayında mecburi hizmet kurasının yapılacağını müjdeleyen Kurban, eksik branşlara uzman doktorlar atanacağını söyledi. Tomografi cihazının da ağustos ayı içerisinde geleceğini sözlerine ekleyen Kurban, bu şekilde hastanenin hizmet kapasitesinin oldukça yükseleceğini ifade etti. Kurban, “Bizim hastanemiz donanımsal olarak o kadar iyi bir düzeyde ki diğer hastanelerle kıyaslamak bile istemiyorum” dedi.
HİZMET EĞİTİMİNİ ARTTIRACAĞIZ Hastanedeki doktor sıkıntılarına yapılan eleştirilere yanıt veren Kurban, “Ben Kandıra’ya 5 yıl önce geldim. Bugüne kadar güzel hizmetler yaptım elimden geldiğince de yapmaya devam edeceğim. Kandıra Devlet Hastanesi’nde üst düzeyde nasıl hizmet verilirse o hale getirmeye çalışacağım ama şunu söylemek isterim ki çoğu şey benim elimde değil. Bir kültürün, bir insanın yükselmesi bütün bireylerin seviyesinin artmasıyla mümkündür. Bunun için hizmet eğitimini daha fazla vermemiz lazım. İnsanların sosyokültürel alanının gelişmesi lazım. Hem hizmet alalım hem hizmet verelim” açıklamalarında bulundu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑