Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra Devlet’te bitmek bilmeyen doktor sıkıntısı

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı bitmek bilmiyor. 6 branşta uzman doktor olmadığı için vatandaş mağdur oluyor.

2 Temmuz 2014 Saat: 12:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.860 kez okunmuştur

Kandıra Devlet’te bitmek bilmeyen doktor sıkıntısı
Kandıra Devlet’te bitmek bilmeyen doktor sıkıntısı
M. Kazım Kandıra Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hastanenin merkez dışına taşınmasını eleştiren vatandaş, Üroloji, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz, Fizik, Göğüs, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi yoğun olan bölümlerde de doktor bulamayınca isyan ediyor. Uzun yıllardır süren bu doktor sıkıntısına yetkililerin çözüm aramayışı da vatandaşı iyice çileden çıkartıyor. UMUTLAR YİNE BOŞ ÇIKTI Bilindiği gibi 3 ay önce Kandıra Devlet Hastanesi merkezdeki binasını boşaltarak Kabaagac yolu üzerindeki yeni binasına taşınmıştı. Merkeze 2 kilometre uzak olan hastane yoğun eleştirilere neden olsa da özel hastane standartlarında yapılan yeni bina Kandıra halkının umudu olmuştu. Fakat ne yazık ki hastanenin doktor açığı ve cihaz yetersizliği yine beklentileri karşılayamadı. Hastanedeki eksik uzman sayısı bir türlü kapanamazken vatandasın sağlık hizmetlerine cevap vermemesi yine tartışma gündemi oldu.
YILLARDIR ÇÖZÜLEMİYOR Kandıra sakinlerinden Mehmet Keleş, hastanenin ulaşım sorunundan doktor sıkıntısına kadar birçok konuya dikkat çekerek gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendi. 6 branşta uzman doktor olmamasından dolayı özellikle köyde yaşayan vatandaşların büyük sıkıntı çektiğini vurgulayan Keleş, Kandıra Devlet Hastanesi’nin bölge hastanesi olmasına rağmen doktor sıkıntısının yıllardır çözülmemesine anlam veremediğini ifade etti. VATANDAŞ MAĞDUR Keleş, “Yıllardır çektiğimiz sağlık sorunumuz hastanenin merkez dışına taşınmasıyla daha çok attı. Allah’a şükür ben İzmit’e özel sağlık kurumlarına gidebiliyorum. Peki ya gidemeyenler ne olacak. Köyden gelen vatandaşlar hasta halde 2 servis değiştirerek hastaneye ulaşıyorlar ama doktor olmadığı için muayene olamıyorlar. Bu defa İzmit’ten randevu aramak zorunda kalıyor, bulamayınca da mağdur oluyorlar.
DAHİLİYE 2 GÜN Kandıra’mız bölge bir hastane. Ağva’dan Kaynarca’dan gelen hastalar doktor bulamayınca boşuna yol kat etmiş oluyor. Dâhiliye gibi önemli bir bölümde doktor izine çıkıyor, yerine çarşamba ve perşembe günleri ilden doktor geliyor. Peki bu insanlar sadece çarşamba veya perşembe günü mü hastalanacak? Diğer günler hastalandığında bu vatandaş nereye gidecek? Acil serviste görev yapan pratisyenler ile bu is nereye kadar ilerleyecek? GÖREVE DAVET EDİYORUM Cihaz olsa da Radyoloji Uzmanı olmadığı için ultrason yapılamıyor. Genel cerrahi ve dahiliye bolumu ise tıklım tıklım. Çoğu hasta sıra almasına rağmen tedavi olamadan geri geliyor. Bu branşların ikiye çıkarılması gerekiyor. Üroloji, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz, Fizik, Göğüs, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi önemli branşlara artık uzman hekim atanmalı. Yıllardır bu sorunla ilgilenmeyen idareci ve siyasetçileri göreve davet ediyorum. Artik Kandıra halkının bu sıkıntısıyla ilgilensinler. İlçemize yapılan bu güzel hastanemiz artık halkımıza iyi hizmetler versin ki İzmit’te randevu aramak zorunda kalmayalım. Özellikle köylerden bin bir güçlükle hasta halde gelen vatandaşlar mağdur olmasın” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑