Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kandıra Devlet örnek olacak

Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Aile Hekimi Dr. Adil Kurban, göreve geldiği günden bugüne hastanede yapılan büyük değişimleri anlattı

11 Mayıs 2009 Saat: 03:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.621 kez okunmuştur

Kandıra Devlet örnek olacak
Kandıra Devlet örnek olacak

Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Aile Hekimi Dr. Adil Kurban, göreve geldiği günden bugüne hastanede yapılan büyük değişimleri anlattı

 

KANDIRA  Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Kurban görevi geldiği günden beri yapılan değişiklikleri şöyle anlattı: “Yaklaşık üç aydır Kandıra Devlet Hastanesi'nde Baţhekim olarak görev yapıyorum. İdarecilerimizin izni ve teţvikiyle yapılan hizmetlerimizi sizlerle paylaţmak istedim. Amacımız burası İlçe devlet hastanesidir ancak bu kadar olur düţüncesine karţın, inşallah istersek her şey oluru gösterebilmektir. Gelir gelmez hastanemizi analiz ettik. Bunu bazen bizzat denetimlerle, bazen gerçekçi anketlerle yaptık. Tespit ettiğimiz eksiklere göre çözüm yollarını ortaya koyup uygulayınca, bazen İSO standartlarının üzerinde hizmet verdiğimiz ortaya çıktı. Bazende yaşanan aksamalar bize ders oldu hemen önlemini aldık. Yapılan değişikliklerin etkileri, hastanemizde müdahale ve tedavilerimizde başarımızın artışıyla neticelendi” dedi.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN RANDEVU ALINABİLİR

Dr. Adil Kurban konuţmalarına şöyle devam etti: “Kısaca yapılan değişiklikleri sıralarsak acil servisimizde hasta yatırdığımız tek bir müţahade odası varken bunu ikiye, 3 olan yatak sayısını da 8’e çıkardık. Ayrıca acil müdahaleler için bir oda ayırıp acil müdahale resussitasyon odası oluşturduk. Servislerimizdeki yatak sayısını da 8 yatak koyarak arttırdık. Sıra alma işlemini, vezneden alıp polikliniklere verince, sıralar nerdeyse bitti. Bu kolaylığın hemen hemen hiçbir hastanede olmadığını Sağlık Müdürlüğünden gelen kalite ekibinden öğrendik. Kan almada bir hemţiremizi, tahlil kaydı için 1 elemanımızı çalıştırıyorduk, baktık ki yetişemiyorlar, hemen sayıyı dörde çıkardık, en kalabalık gün olan Çarşamba günü bile sıra oluşmadı. Tabii kabul etmeliyiz ki, bu adaptasyon sürecinde hastalarımız çeşitli sıkıntılar yaşadılar. Ama eskiden bu sıkıntıları daha çok ve her gün yaţıyorlardı. Yarından tarihinden itibaren tahlil sonuçlarını yazılı olarak polikliniklerden vermeye başlayacağız. İnternetten randevu almayı kurduğumuz Web sitesiyle sağlayıp dışarıdan gelenlere ve çalışan insanımıza başvuru kolaylığı sağladık. İsteyen hastalarımız www.kandiradh.gov.tr sitesinden randevu alabilirler. Kandıralılara Hizmet Derneğinin finansal desteğiyle Fizik Tedavi ünitesini kurduk bunu ilerde daha da geliştirip felçli hastalara bakımı ve yeni binamızda su içinde fizik tedaviyi de kazandıracağız. Uzman hekimlerimiz Türkiye’de bir ilki gerçekleţtirip ultrason cihazını aktive edip Radyolog uzman varken yapılan ultrasondan fazla ultrason baktılar” dedi.

 

GÜNEŞ  ENERJİSİ

Kurban sözlerine ţöyle devam etti: “Servislerimizde sıcak su yokken 5 adet elektrikli su ısıtıcıyla bunu temin ettik, ayrıca tüm hastane için güneş enerji sistemi kurma hazırlığındayız. Yine bir ilk olarak muhtaç hasta bakım prosedürü oluşturup, maddi imkanı olmayan insanlara pijama, terlik, banyo imkanı sağladık. Dializ için servis aracını hazırladık şoförümüz için izin aldığımızda servisimize başlayacağız. Yakında mikrobiyoloji laboratuarımızı da açıyoruz”



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑