Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kandıra Devlet Hastanesine EMG

Hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden Kandıra Devlet Hastanesine Elektro Miyo Grafi (EMG) makinesi alınarak tedaviye başlandı.

11 Mayıs 2009 Saat: 20:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.589 kez okunmuştur

Kandıra Devlet Hastanesine EMG
Kandıra Devlet Hastanesine EMG

Hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden Kandıra Devlet Hastanesine Elektro Miyo Grafi (EMG) makinesi alınarak tedaviye başlandı.

ÜNAL CANKURT

Her geçen gün hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden Kandıra Devlet Hastanesi teknolojinin en son makinelerini alarak hastalarına en iyi hizmeti sunuyor. Son olarak birçok hastanede olmayan EMG Kandıra Devlet Hastanesine alınarak Kandıra Halkı en güzel şekilde tedavi ediliyor.

EMG sinir hastalıklarını tanımaya yarayan ve sinir akımlarını ölçmek için kullanılan bir makine, Diğer hastanelerde EMG çekilmesi için 3 ay sonraya randevu verilirken Kandıra Devlet Hastanesinde haftanın 2 günü hizmet verilebilecek. Ayrıca bu makine ile kol, bacak ve boyun gibi vücutta bulunan sinirlerin çalışma değerlerini de ölçülmesine yarıyor.

 

İlk biz denedik

Hastane de kullanılmaya başlanılan Elektro Miyo Grafi (EMG), makinesi ile ilk olarak Kocaeli Demokrat Gazetesi Kandıra Temsilcimiz Ünal Cankurt makineyi denemek amaçlı kullanıldı. Kandıra Devlet Hastanesinde hemşire Gülseren Akşahin Borucu, Ünal cankurt’u EMG makinesine bağlayarak işlemlerini ve fonksiyonlarını anlatırken uygulamalı olarak da gösterildi. EMG makinesi ile kafatasına 23 elektrot konularak sessiz bir ortamda hastanın gözleri kapalı bir şekilde 15 dk EMG çekildikten sonra 3 dk hasta derin derin nefes alıyor daha sonra 2 dk gözler açılıp kapatılarak en son fotik stimilasyon yapılıyor. EMG çekilme İşlem toplam 20 dk kadar bir zaman sürüyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑