Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra Devlet Hastanesi’nde ne zaman doktor olacak?

Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde uzun süredir çözülemeyen doktor sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Kandıra’ya 6 uzman doktor müjdesi verilmesine rağmen hala gelen giden yok

17 Ocak 2013 Saat: 19:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 17.159 kez okunmuştur

Kandıra Devlet Hastanesi’nde ne zaman doktor olacak?
Kandıra Devlet Hastanesi’nde ne zaman doktor olacak?
Kandıra Devlet Hastanesi’nde ne zaman doktor olacak? Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde doktor açığı 2 yıldan beri çözülemiyor. Hastaneye tedavi için gelen hastalar yollarda rezil oluyor. Bunun yanı sıra, 1 buçuk yıldan beri göğüs hastalıkları, 3 yıldan beri enfeksiyon, 4 aydan beri çocuk doktoru ve 1 yıldan beri de anestezi uzmanı bulunmadığı biliniyor. Siyasetçilerin yıllardır bu olaya ilgisiz kalmaları Kandıra halkını ve idarecileri çileden çıkartıyor.
Işık, 6 Uzman Doktor Müjdesi Vermişti Siyasetçiler bu tepkiler karşısında Kandıra’nın doktor ihtiyacını karşılamak için son 1-2 aydır doktor ataması için büyük gayret sarf ediyor. 20 gün önce AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kandıra’ya 6 uzman doktor göndereceğinin müjdesini vermişti. Bu 6 uzman doktorun Kandıra’da Mart ayında göreve başlaması bekleniyor.
Haftada 2 Gün İlden Doktor Geliyor Kandıra Devlet Hastanesi’nde 5 uzman doktorun olmaması nedeniyle Kocaeli’nin çeşitli hastanelerinden haftada 2 gün ilçeye gelerek bu açığı kapatmaya çalışsalar da yeterli olmuyor. Kandıra merkez ve köylerinin 70 bin nüfusa sahip. Kışın yüzlerce kişi hastaneye başvururken yaz aylarında ise on binlerce tatilcinin Kandıra’ya akın etmesi sağlık sektörünü alt üst ediyor. Yeterli uzman doktorunun olmaması bu hastaların Kocaeli’nin çeşitli hastanelerine gitmesine neden oluyor.
Dahiliye Uzmanı 3 Aylığına Kandıra’da Kandıra Devlet Hastanesi’nde 2 yılı aşkın dahiliye uzmanı eksiği giderilemeyince ilçede uzun zaman görev yapan başarılı doktorlardan İsmail Demir, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne tayinini istemişti. Halen Kocaeli Devlet Hastanesi’nde çalışan Demir 3 aylığına Kandıra Devlet Hastanesi’ne geldi. İsmail Demir’in ilçeye geldiğini duyan tüm hastaları Kandıra Devlet Hastanesi’ne akın etti. 2 yılı aşkın dahiliye açığı İsmail Demir’in ilçeye gelmesiyle bir nebze de olsa giderilmiş oldu.
Neden Doktor Durmuyor Kandıra Devlet Hastanesi’ne gelen doktorlar en fazla birkaç yıl durduktan sonra il merkezlerine tayin istiyor. Doktorların il merkezinde daha iyi şartların bulunduğunu, ilçelerde döner sermayeden çok fazla yararlanamadıklarını, bundan dolayı tercihlerini il merkezlerinden yana kullandıkları biliniyor.
Umutlar Şubat Ayına Kaldı Kandıra Şubat ayı içerisinde mecburi hizmet kurasıyla Kandıra’daki eksik uzman doktorlarının giderilmesini tahmin ediyor. İlçe halkı siyasetçilere şu şekilde sitem ediyor; “Kandıra’da 2 yıldan beri doktor yok. Yetkililere ve siyasetçilere bas bas bağırıyoruz. Bizleri ancak duydular. Aslında duymadılar. Seçim yaklaşıyor. Onlar onun telaşında. Bizi düşünen yok.”
Belediyenin İlginç Uygulaması Kandıra Devlet Hastanesi’nin 50 yıllık giriş kapısı taş duvarla kapandı. Hastane bahçesinde bulunan bir çay bahçesini önüne kemerli bir kapı bırakıldı. Kandıra halkı bu durum karşısında şaşırıp kaldı. Kandıra Belediyesi’nin 50 yıllık hastane girişini kapatarak çay bahçesinin oradan hastaneye yol vermesi Kandıra halkı tarafından büyük tepkilere neden oluyor. Vatandaş hastaneye girip çıkarken bu çay bahçesinin içinden ya da acilden geçmek zorunda kalıyor
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑