Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra Devlet’e “Bebek Dostu Hastane” unvanı

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne “Bebek Dostu Hastane” unvanı verildi.

25 Eylül 2019 Saat: 21:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.320 kez okunmuştur

Kandıra Devlet’e “Bebek Dostu Hastane” unvanı
Kandıra Devlet’e “Bebek Dostu Hastane” unvanı

Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelerden biri olmaya hak kazanan M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne “Bebek Dostu Hastane” unvanı verildi.

YOĞUN KATILIM
Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazanan M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde belge teslim töreni düzenlendi. Programa Sağlık eski Bakanı M. Kazım Dinç, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Hastane Başhekimi Dr. Bülent Uysal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, il sağlık müdürlüğü idarecileri, Kandıra Devlet Hastanesi idarecileri, doktorlar ve personeller katılım sağladı.

YILBAŞINA KADAR TÜM HASTANELERE VERİLECEK
Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Bir hastanedeki doğumdan öncesinden başlayarak doğumdan sonrasına kadar bebeklerin dünya standartlarında belirli bir kalitede takip edildiği, tedavi edildiği ve her türlü muayenelerin yapıldığı hastanelere “bebek dostu” unvanı veriliyor. Çok da katı kuralları var. Kandıra Devlet Hastanemizde 1 yıla yakın bir süredir bunun çalışmalarını yürütüyoruz. İlimizde 9 tane hastanemizde Bebek Dostu unvanı vardı. Kandıra Devlet ile birlikte 10 devlet hastanemizin tamamına bebek dostu belgemizi vermiş bulunmaktayız. İlimizdeki 17 özel hastanemizin 13’ü bebek dostu belgesine sahip. İnşallah 4 hastanemizin de yılbaşına kadar bebek dostu belgesini vereceğiz ve altın il ödülünü de hak etmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Hastane Başhekimi Dr. Bülent Uysal ve Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hilal Azaklı’ya “Bebek Dostu Hastane” belgesi takdim edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑