Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra;da yeni su kaynağı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra;daki temasları sırasında ilçede yeni bulunan su kaynağını inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, bölgede su sı...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.617 kez okunmuştur

Kandıra;da yeni su kaynağı
Kandıra;da yeni su kaynağı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’daki temasları sırasında ilçede yeni bulunan su kaynağını inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, bölgede su sıkıntısı yaşanmaması için ekiplerin sürekli çalıştığını söyledi.

 

YENİ KAYNAK BULUNDU

Başkan Karaosmanoğlu, beraberindeki Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat ile birlikte, Bağırganlı-Hira hattında bulunan yeni su kaynağını inceledi. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilere, İSU Kandıra Şube Müdürü Erkan İşler tarafından su kaynağıyla ilgili bilgi verildi.

 

KANDIRA’DA 22 BİN ABONE

Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar ve kurak geçen mevsim şartları nedeniyle Kandıra’da yeni su kaynakları arayışına geçtiklerini aktaran İşler, Başkan Karaosmanoğlu’na ilçenin merkezi ile köylerini besleyen Hira Su Terfi İstasyonu’nda yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir su kaynağı bulduklarını ifade etti. Bozulan hatların onarımı ve yeni hatların döşenmesinin yanı sıra su kaynakları arayışı içinde bulunduklarını da vurgulayan İşler, 9.500 olan abone sayısının 22 bine ulaştığını söyledi.

 

KENDİ CAZİBESİYLE AKIYOR

35 yıllık Hira kaynağının ana hat yenileme çalışmaları sırasında bölgeye yakın  bir noktada gerçekleşen kazı sırasında 25 lt/sn’lik su kaynağı bulundu. Kandıra’nın toplam su tüketiminin 100 lt/sn olduğu düşünüldüğünde yeni su kaynağı bölgeye büyük bir rahatlama getirecek. Ayrıca kaynağın bir diğer avantajı da, enerji kullanmadan hat oluşturarak kendi cazibesiyle terfi istasyonuna ulaşabilmesi.

        

HİRA KAYNAĞINA DESTEK

Kandıra’nın en güçlü kaynağı olan Hira’da da son yıllarda bütün tatlı su kaynakları gibi debi oranı düşmüş ve bölgeye yaz aylarında yetersiz gelmeye başlamıştı. Son yıllarda Ayazma kaynağından 7 kilometre hat oluşturmak suretiyle Hira’ya aktarılmış, aynı kapsamda Balıklı Mağara kaynağı da Hira’ya bağlanmıştı.

 

EKİPLER SÜREKLİ ÇALIŞIYOR

Kandıra’daki Hira kaynağını çok büyük ölçüde destekleyecek olan yeni su kaynağının bulunmuş olmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Karaosmanoğlu, suya büyük önem verdiklerini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Su olmazsa olmazımız. Su hayattır. Susuz hiçbir köyümüzün olmaması, Kandıra’da su sıkıntısı yaşanmaması için ekiplerimiz sürekli olarak çalışıyor’’ dedi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑