Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra'da vakıf müdürü tutuklandı

Kandıra Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aksüt, kurumu zarara uğrattığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu

11 Mayıs 2009 Saat: 19:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.557 kez okunmuştur

Kandıra'da vakıf müdürü tutuklandı
Kandıra'da vakıf müdürü tutuklandı

Kandıra Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aksüt, kurumu zarara uğrattığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu

              

KANDIRA Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı'nda sürdürülen soruşturmada tutuklama kararı çıktı. Müffettişler tarafından vakfın 2002 ile 2006 yıllarında gerçekleştirdiği faaliyetleri kapsayan incelemenin ardından, Vakıf Müdürü Fatih Aksüt ve Merhum Kaymakam Mehmet Sarıcan ile çok sayıda kişinin de ismi geçtiği dosya mahkemeye sevk edilmişti. Olayla ilgili olarak önceki gün geç saatlere kadar Kandıra Savcılığı'nda ifadesi alınan Vakıf Müdürü Aksüt, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

             

Mantar projesi kapsamında ilçede mantar üretim fabrikası kurmaya karar veren vatandaşlar, dolandırıldıklarını iddia ediyor.

2-3 Gün Sürecek

Müffettiş raporlarında, Süt Sığırcılık Projesi kapsamında vatandaşlar tarafından yapılan geri ödeme 1. taksitlerinin, Vakıf Müdürü Aksüt tarafından tahsilat fişi karşılığında elden tahsil edildiği halde banka hesaplarına yatırılmadığı, kasada mevcut paranın olmadığı belirtiliyor.

Aynı proje kapsamında verilmek üzere alınan hayvanların 40 tanesini sertifikasiz olarak teslim edilmesinden dolayı vatandaşların teşvik kredisi almadıkları ve mağdur edildikleri iddiaları da yer alıyor. Müffettiş raporlarında ayrıca, vakıf tarafından uygulanan mantar projesi kapsamında vatandaşlara malzemelerinin verilmediği halde verilmiş gibi gösterildiği iddiaları da yer alıyor. Olayla ilgili olarak çok sayıda kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenilirken, Kandıra Savcılığı'nda ifade alma işleminin 2-3 gün süreceği ifade ediliyor.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑