Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra’da şaka gibi hırsızlık!

Kandıra Safalı Köyü’nde oturan Ersin Aytaş’a ait evin altında bulunan depodaki 32 çuval fındığı çalıp satan zanlılar yakalandı. Hırsızlar, hapse girmemek için parayı Aytaş’a geri ödedi

21 Aralık 2012 Saat: 14:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.747 kez okunmuştur

Kandıra’da şaka gibi hırsızlık!
Kandıra’da şaka gibi hırsızlık!
Kandıra’nın köylerinin geçim kaynaklarından biri olan fındık, bu günlerde hırsızların hedefinde. Önceki gün sabaha karşı Kandıra’nın Safalı Köyü’nde Ersin Aytaş’a ait 32 çuval fındığı çalan hırsızlar, Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı’nın titiz çalışması sonrasında yakayı ele verdi. İddialara göre, çiftçilikle geçimini sağlayan Ersin Aytaş, fındıklarını daha değerli satabilmek için deposunda tutuyordu. Önceki sabah kalktığında deponun kapısının açık olduğunu fark eden Aytaş, 37 çuvaldan 32 sinin çalındığını fark etti. Aytaş, hemen olayı jandarmaya bildirdi.
ÜÇ SEFER YAPARAK Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı edipleri, hırsızlara ulaşabilmek için depo çevresindeki tüm delilleri değerlendirdi. Kamera görüntülerinde kendilerini ele veren hırsızlar, ekipleri de şaşırttı. Hırsızların 32 çuval fındığı bir otomobille 3 sefer yaparak taşıdıkları tespit edildi. Hırsızlar çaldıkları fındıkları Karasu’da bir tüccara sattı. Eşkalleri tespit edilen Murat O., Rafet Ç ve Cihangir V., Kandıra Akdurak Mahallesi Akçakayran mevkiindeki evlerinde kıs kıvrak yakalandı.
JANDARMA YAKALADI Fındıkları satan hırsızlar suçlarını itiraf ederken, çaldıkları fındıkların parasını geri ödeyeceklerini belirtti. Jandarma tarafından ifadeleri alınan hırsızlar, Kandıra Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Hırsızların yakınları adliyeye gelerek Köy Muhtarı Tevfik Bilgin’e mağdurun fındık paralarını ödedi. Muhtar Birgin, Ersin Aytaş’a fındık paralarını teslim etmesiyle üzüntü sevince dönüştü. Birgin, jandarmaya teşekkür etti.
SEVİNCE DÖNÜŞTÜ Mağdur olan Aytaş üzüntüyü ve sevinci bir arada yaşadı. Aytaş, “Bu yılki mahsulümü evimizin alt katında bulunan depoya koydum. Fındık fiyatlarının yükselmesi ile satmayı hedefliyordum. Önceki sabah fındıkların depoda olmadığını fark ettim. Olayın şaşkınlığıyla jandarmayı aradım. Aklıma parayı alacağım hiç gelmiyordu. Ekiplerin büyük gayreti sonrasında bu mağduriyetim giderildi. Bundan dolayı üzüntüm sevince dönüştü. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
DAVACI OLMADI Çuvallar dolusu fındığı çalan Murat O., Rafet Ç. ve Cihangir V., parayı mağdur Aytaş’a ödedi. Aytaş, çalınan fındıkların parasının geri ödemesiyle zanlılardan davacı olmadığını mahkemeye beyan etti. Mahkeme, Aytaş’ın şikayetçi olmaması nedeniyle zanlıları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Bu olay Kandıra’da herkesi şaşırttı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑