Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da miras davası

Kandıra'da sonucu merakla beklenen dava başladı. Büyük miras davasında şikayetçilerin ifadelerini alan hakim duruşmayı erteledi

11 Mayıs 2009 Saat: 22:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.044 kez okunmuştur

Kandıra'da miras davası
Kandıra'da miras davası

Kandıra'da sonucu merakla beklenen dava başladı. Büyük miras davasında şikayetçilerin ifadelerini alan hakim duruşmayı erteledi

 

 KANDIRA’NIN tanınmış Güneş ve Yelkencioğlu ailesi ile Babalı, Karaçalı, Arifağa ve Pınardüzü köyü sakinlerini karşı karşıya getiren Kefken bölgesindeki 645 dönümlük araziyi kapsayan miras davası önceki gün Kandıra Kadastro Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmaya köylüler katılırken Yelkencioğlu ve Güneş ailelerinin avukatları hazır bulundu.

 

ARAZİLER BİZİM

Kadastro çalışmaları sonrasında arazilerin kendilerine ait olduğunu iddia eden Yelkencioğlu ve Güneş aileleri geçen yıl arazilerini işgal eden köylüler hakkında dava açmışlardı. Kandıra’nın köklü bu iki ailesine tepki gösteren köylüler ve köy muhtarları arazilerin kendilerine dedelerinden kalma olduğunu söylediler. Davalı olarak duruşmaya katılan Babalı köyü muhtarı Adem Türkmen ile Pınardüzü köyü muhtarı Nurettin Aslan, ifadelerinde şunları söylediler.

 

DİRENECEĞİZ

“2008 yılında yapılan kadastro çalışmalarında karşımıza Kandıra’nın tanınmış iş adamlarından Güneşler ve Yelkencioğlu ellerindeki ne olduğu belli olmayan tapularla köylülerin ellerindeki arsaların tamamının kendilerinin olduğunu iddia ederek bu iki köy halkını yerlerinden atmaya çalışıyorlar. Peki, bu yerler gerçekten onlarındı da neden kadastro çalışmalarına kadar böyle bir şey olmadı. Bizlere bu araziler dedelerimizden, babalarımızdan kalmıştır. Ellerindeki tapuların ne olduğunu bilmiyoruz. Babalı, Karaçalı, Arifağa ve Pınardüzü köylerinde hak iddia ediyorlar. Tapu kadastro bizlere o alan için orman alanı diyor da onlara nasıl tapu veriyor. Şahıs olarak değil de köy olarak mahkemeye verdikleri için bütün köy halkı mahkemeye gelmek zorunda kalıyor. En önemlisi Babalı Köyü Karakamış gölü yani dava konusu olan bu göl için 645 dönüm tarım arazisi tapusu aldıklarını iddia ediyorlar. Biz bu gölden kışın hayvanlarımızı suluyoruz bize ait olan arazilerimizi vermemek için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

 

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti iki muhtarın ifadelerinden sonra duruşmaya gelmeyen diğer sanıkların gelmesi ve dosya içindeki diğer eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 6 Mayıs tarihine erteledi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑