Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra’da hırsız kabusu

Kandıra Akdurak Mahallesi sakinleri Ramazan ayı başladığı günden itibaren hırsız kabusu yaşıyor. Bir ayda 7 eve giren hırsızların hala yakalanmadığını iddia eden mahalle halkı, tedirgin bir şekilde yetkililerden çözüm istiyor.

17 Temmuz 2014 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.277 kez okunmuştur

Kandıra’da hırsız kabusu
Kandıra’da hırsız kabusu
Kandıra Akdurak Mahallesi sakinlerinden evlerine hırsız girerek değerli eşyaları çalınan mağdur vatandaşlar gazetemize gelerek yetkililere seslendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını fakat zanlıların hala yakalanmadıklarını iddia eden vatandaşlar, Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi’ne dilekçe yazarak, mağduriyetlerinin giderilmesi için imza kampanyası başlattıklarını ifade etti.
İFTAR VE TERAVİH ARASI Hırsızlık olaylarının özellikle 20.00 ile 23.00 arası iftar ve teravih namazı arasında gerçekleştiğini belirten mahalle sakinleri, evini bırakıp iftara veya teravih namazına gidemediklerini ve tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdürmekten yorulduklarını ifade etti. Her akşam farklı bir evde hırsızlık olayı yaşandığını iddia eden vatandaşlar, bazı mağdurların zanlıların yakalansa bile ceza almayacağını düşünerek emniyete şikayette bulunmadıklarını belirtti.
CAMI TORNAVİDAYLA AÇMIŞLAR Mağdur vatandaşlardan Ali İrfan Seymen, “Geçtiğimiz akşam ailece iftara misafirliğe gittik. Gece eve döndüğümüzde evi darmadağın bulduk. Evin camını tornavidayla zorlayarak açmışlar. 8 top köy bezini ve ufak tefek birikimlerimiz olan altınlarımızı çalmışlar. Çamurlu ayakkabılarıyla evimizi pislik içerisinde bırakmışlar. Giden malımızdan çok, eşimin ve çocuklarımın bozulan psikolojisine üzülüyorum. Artık adaletin tecelli etmesini temenni ediyoruz. Zanlılar yakalanmalı ve cezalandırılmalı” diye konuştu.
CAYDIRICI CEZA VERİLMELİ Yine mağdur vatandaşlardan Remzi Ersoy, “3 gün önce iftara gittiğimizde evimize hırsız girdi. Bizim evimizden gıda malzemeleri ve çeşitli eşyalar çalındı” derken, Hüseyin Uskul ise, “Bizim evimize Ramazan ayından önce girdi. Ailece evde olmadığımız bir akşam eve döndüğümüzde evi dağınık bulduk. Dizüstü bilgisayarımız, paralarımız ve bazı ev eşyalarımız çalındı. Tüm mahalleyi tedirgin eden bu zanlıları polis yakalasa bile savcılık serbest bırakıyor. Artık caydırıcı cezalar verilmeli” diye konuştu. BU SIKINTI ÇÖZÜLEMİYOR Akdurak Mahallesi sakinlerinden Fikri Varol ise, “Ramazan günlerindeyiz, eşimize dostumuza iftara gidemez olduk. Evimizi bir an olsun kimsesiz bırakamaz olduk. Önceleri kapı önlerinde bulduklarını götürenler, bu günlerde evlerin yalnız olup olmadıklarını kontrol ederek kimsesiz evlere girer oldular. Kandıra’nın çok uzun zamandan bu yana çektiği bir sıkıntı bu ve çözülemiyor. Babalarımızın çektiği sıkıntıları artarak bizde çekiyoruz, böyle giderse evlatlarımız daha da fazlasını çekeceğe benziyor. Rahatsızız, mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑