Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kandıra’da fırın çalışanlarına eğitim

Kandıra’da ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı aşamalarında çalışan personele hijyen eğitimi verildi. Eğitimin ardından yapılacak sınavı geçenlere sertifika verilecek

27 Aralık 2012 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.876 kez okunmuştur

Kandıra’da fırın çalışanlarına eğitim
Kandıra’da fırın çalışanlarına eğitim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında yapılan protokol gereği, Kandıra’daki fırınların tamamında ekmek üretimi, dağıtımı ve satışı aşamalarında görev alan personele, kaymakamlık toplantı salonunda genel bir hijyen eğitimi verildi. Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol idaresinde yapılan toplantıda, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Basri Uslu ve esnaflar katıldı.
Kandıra merkez ve köylerinde ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı yapan çok sayıda esnafa, Veteriner Hekim Sezin Akkan Muti ve Ziraat Mühendisi Fikriye Çetin tarafından hijyen eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim çalışmalarında hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı gibi konularda bilgiler veriliyor.
Fikriye Çetin, “Ekmek satışı yapılan her yerde tam buğday, unlu veya kepekli ekmeğin bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Kepekli, tam buğday ve ekşi hamur ekmekleri ambalajsız satılabilecek. Bu ekmeklerin dışındaki çeşitlerde ambalaj zorunluluğu getirilmiştir. Ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak ve sadece bu amaç için kullanılan araçlarda taşınacak.
Ekmekler satıcı tarafından tüketiciye verilecek, müşteri ürüne dokunmayacak ve ekmeğin satışa sunulduğu dolaplar veya tezgahlar açıkta bırakılmayacak. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması zorunlu hale getirilmiştir” dedi. Yarın sınava tabi tutulacak personelden 70 ve üzeri puan alanlara sertifika verilecek.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑