Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra'da Devlet Hastanesi ay sonu açılıyor

Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor. 54 yatak, 6 yoğun bakım ünitesi olmak üzere toplam 60 hastaya hizmet verecek hastanede son rötuşlar yapılıyor.

12 Şubat 2014 Saat: 14:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.432 kez okunmuştur

Kandıra'da Devlet Hastanesi ay sonu açılıyor
Kandıra'da Devlet Hastanesi ay sonu açılıyor

Kandıra Devlet Hastanesi yeterli olmadığından Kandıra’ya daha büyük, daha ferah bir hastane yapımı için idareci ve siyasetçiler büyük gayret sarf etti. Kandıra’ya hastane yapılması Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Birkaç yıl hastanenin yapılacağı yer, siyasi ve idareciler tarafından Sağlık Bakanlığı’na gösterilemedi. Bu nedenle hastanenin yapımı uzadıkça uzadı. Bir buçuk yıl önce Kabaağaç yolu üzerindeki eski hindi çiftliğinden 42 dönümlük bir arazi hastane için önerildi.
KENDİLERİNİ SAVUNDULAR Yazışmaların tamamlanmasıyla 2012 Ağustos’ta ihalesi yapıldı. Eylül ayında ise Kandıra Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. Ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Kandıra Devlet Hastanesi’nin büyütülmesi hedeflenirken daha da küçültülmesi ve merkez dışına yapılması ilçede büyük tepki topladı. Siyasi ve idareciler, yıllarca hastane için yer aradıklarını Kandıra’da en uygun yerin eski hindi çiftliği olduğunu belirterek kendilerini savundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan yeni M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanes’inde sona gelindi.
42 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE 2012 Eylül ayından beri devam eden hastane inşaatı tamamlandı. Son rötuşların atıldığı hastanenin bu ay içerisinde açılması hedefleniyor. 42 dönüm arazi üzerine 3 bin 300 metrekare üzerine yapılan hastanenin zemin katında çamaşırhane, mutfak ve morg yer alıyor. Giriş katında poliklinikler, acil servis ve müşahede odaları yer alıyor. Birinci katında ameliyathane, yoğun bakım, doğum servisi yer alıyor. İkinci katta servis yatakhaneleri yer alıyor. Terasta ise yemekhane yer alıyor. Kandıra Devlet Hastanesi 54 yatak, 6 yoğun bakım ünitesi olmak üzere toplam 60 yatakla ilçemize hizmet verecek.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑