Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da dere taştı, ev ve iş yerleri su altıda kaldı!

Kandıra merkezde yaşanan sel baskınları hafif atlatılırken, Kışla köprüsü sular altında kaldı. Kandıra sahil kesimlerinde fırtına ve dalgalar nedeniyle balıkçı barınaklarına çekilen 7 tekne batarken, dereler taştı.

20 Kasım 2023 Saat: 15:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.393 kez okunmuştur

Kandıra’da dere taştı, ev ve iş yerleri su altıda kaldı!
Kandıra’da dere taştı, ev ve iş yerleri su altıda kaldı!

İlimizi etkisi altına alan sağanak yağış aralıksız bir şekilde yağması tüm birimleri alarma geçirdi. Kandıra merkez ve köylerinde sel baskınlarına karşılık Kocaeli ve Kandıra Belediyesi alarma geçerken, Kandıra’da ciddi bir sel baskını yaşanmaması ilçe halkını bir nebze de olsa rahatlattı. Kefken, Kumcağız, Kovanağzı, Kerpe ve Cebeci gibi sahil bölgelerinde derelerin taşması sonucu ev ve iş yerlerini su bastı.

Fırtına nedeniyle denizde oluşan büyük dalgalar sahildeki işletmelere zarar verdi. Kefken Limanı ve Kerpe Balıkçı Barınağı'ndaki teknelerde hasar oluştu. Dereler aracılığıyla denize taşınan ağaç dalları, odunlar ve çöpler dalgalarla birlikte sahile vurdu. Sahiller odun ve çöplerle doldu.

Kandıra'da aşırı yağış nedeniyle taşan Kanlı Dere Kışla Köprüsü'nü sular altında bıraktı. Kandıra lokmalı bölgesi sarı su Deresi sel baskınlarına maruz kalırken, bölgede bulunan tarım arazilerinin büyük bir kısmının sel atında kalması üreticilere büyük ölçüde zarar verdiği tahmin ediliyor.

En yüksek yağmur yağışının yaşandığı Kandıra’da metrekareye 196 kilo yağmur düştü. Yağmur yağışı nedeniyle Kışla Köprüsü sular altında kaldı, Kumcağız Deresi taştı. Kandıra Kerpe, Bağırganlı ve Safalı mahallelerinde elektrik hatlarının kopması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanırken, SEDAŞ ekipleri çalışma yaptı.

Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi bu bölgelerde yeterli önlem alsa da yağışın devam etmesi herkesi korkutuyor. Alçak bölgelerde sel baskınlarının yaşanmaması için yetkililer aralıksız çalışmalarını sürdürdü.

Kandıra merkez ve köylerinde ev ve iş yerlerini su basarken, sokaklar ve tarım arazileri de göle döndü. Aynı zamanda bazı bölgelerde ağaçlar da fırtınaya dayanamayarak devrildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑