Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Spor

Kandıra’da Başpehlivan Ahmet Kavakçı oldu

K

29 Ağustos 2013 Saat: 14:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.834 kez okunmuştur

Kandıra’da Başpehlivan Ahmet Kavakçı oldu
Kandıra’da Başpehlivan Ahmet Kavakçı oldu

Kandıra Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kandıra Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Harman Sonu Panayırı, güreş müsabakalarıyla sona erdi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gültekin Görüm, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kandıra İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Güreş Ağası Hasan İnci, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.
MEHTERAN TAKIMI EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ Protokol üyeleri ve katılımcılar, Kandıra Belediyesi önünden Mehteran takımıyla birlikte Namazgah Mesire Alanı'na kadar yürüdü. Burada Mehteran takımının gösterisi izlendi. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Başkan Cengiz Kan yaptı.
BİNİCİLİK VE AT YARIŞLARI DA YAPILACAK Konuşmasına güreş müsabakalarına katılamayan siyasi ve bürokratların selamlarını ileterek başlayan Cengiz Kan, ilerleyen yıllarda güreş sporunun yanı sıra diğer kültürel sporlarımızı da geleneksel programa dahil edeceğini ifade etti. Başkan Kan; “Bizim öz kültürümüzde sadece ata sporumuz olan güreş yok. Binicilik ve at yarışları da var. Eskiden Kandıra merkez ve köylerinde bayramlarda yapılan bu sporların yavaş yavaş kaybolduğunu üzülerek ifade ediyoruz. Bu sporların kaybolmaması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıl sadece güreşlerle değil, at yarışları ve binicilik yarışlarını programımıza dahil ederek beraber yaşamayı ümit ediyoruz” diye konuştu. Ardından turnuvaya katılan tüm güreşçilere başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.
212 GÜREŞÇİ KATILDI Konuşmanın ardından ilçe müftülüğü imam hatipleri tarafından okunan Kuran tilaveti okundu. Bu sırada davetlilere Kandıra Belediyesi tarafından bulgur pilavı, ayran ve hoşaf ikramı yapıldı. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yaptığı duanın ardından güreş müsabakalarına geçildi. Cetvel Hakemi Yusuf Yüksel, Meydan Baş Hakemi Mustafa Tülü, Kule Baş Hakemi Davut Arslan önderliğinde toplam 212 güreşçi yarıştı. Güreş müsabakaları Baş, Başaltı, Büyük orta, Küçük orta büyük boy, Küçük orta küçük boy, Deste Büyük boy, Deste Küçük boy, Tozkoparan, Teşvik 2, Teşvik 1, Minik 3, Minik 2 ve Minik 1 kategorilerinde gerçekleşti.
GÜREŞ AĞASI METİN DÖNMEZ Başpehlivanlığı ise nefes kesen bir maçtan sonra Düzce Belediyesi Pehlivanı Ahmet Kavakçı kazandı. İkinci Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Pehlivanı Sezgin Yüksel, üçüncü Karamürsel Belediyesi Pehlivanı Erkan Ertan, ikinci üçüncü ise Kartepe Belediyesi Pehlivanı Mustafa Başdemir oldu. Güreş ağası ise açık artırmada kazanan Hacışeyh Muhtarı Metin Dönmez oldu. Kandıra Gıda Tarım Hayvancılık ve Harman Sonu Panayırı ve Spor Etkinlikler madalya töreniyle sona erdi.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑