Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'da baraj şoku sürüyor

Kandıra'da DSİ'nin yapmayı düşündüğü baraj şoku sürüyor. Yerel yöneticilerin ve halkın haberi olmadan yapılan proje çalışmaları sonrasında endişe duyan vatandaş...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.599 kez okunmuştur

Kandıra'da baraj şoku sürüyor
Kandıra'da baraj şoku sürüyor

Kandıra'da DSİ'nin yapmayı düşündüğü baraj şoku sürüyor. Yerel yöneticilerin ve halkın haberi olmadan yapılan proje çalışmaları sonrasında endişe duyan vatandaşlar bilgi istiyor

 

 DÜN gazetemizin manşetinde yer alan “Kandıra'da baraj şoku” başlıklı haber, Kandıra'da büyük yankı uyandırdı. DSİ'nin Kurtyeri bölgesinde Kumcağız Barajı adı altında bir proje için çalışmalarına başlaması Kandıra'da büyük bir şaşkınlık ve endişe ile karşılandı. Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, DSİ yetkililerinden bilgi almaya çalışırken, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren de turizmin biteceğine dikkat çekti. Vatandaşlar ise gelişmelerden şaşkın.

 

 

KAYMAKAM ERKAL: HABERİ GAZETENİZDEN ÖĞRENDİM

""Kandıra'da Melen suyu için baraj yapılacağı ve baraj havzası için alt yapı çalışmalarının başladığını gazetenizden öğrendim. Benim böylesi bir çalışmadan haberim yoktu. Durumu net olarak öğrenmek için Devlet Sular İdaresi Müdür Yardımcısı Emin beyi aradım. Emin bey bana, "" Ülkemizde kuraklığın oluşmasından dolayı ülkenin farklı bölgelerinde bu tür etüt çalışmalarını yapıyoruz. İhtiyaç görülen alanlarda da gerekli yasal düzenlemeleri yaptıktan sonra çalışmamıza başlayacağız. Kandıra'da böyle bir değerlendirme yapıyoruz ama henüz net bir çalışma yok dedi.""

 

 

ÖĞREN: KANDIRA TURİZMİ BİTER

Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren ise, “Bu konuyu bende gazetenizden öğrendim. Bize gelen herhangi bir bilgi yok. Hatta en son Kültür ve Turizm Başkanlığından Kandıra Sahillerimize yaptırılan 1/25 binlik Turizm Koruma ve Gelişme Çevre Düzenleme Projelerinde böyle bir alan belirtilmemiş” dedi.

Öğren sözlerine şöyle devam etti: “Bu yönde bir proje çalışması olabilir. Bu yönde bizlerde resmi olarak bir çalışma görülmüyor. Çalışma tamamlandığında belediyemize baraj yapımıyla ilgili bilgi verilir. Devlet Su İşleri o bölgede bu tür çalışma yaptığını gazetenizde okuduktan sonra öğrendim. D.S.İ. nin ön çalışması olabilir. Köy muhtarları ve köy halkının endişelerini haklı buluyorum. Turizm bölgesi olan bu bölgede baraj, turizm ve Kandıra’ya büyük zararı olur”

 

 

ESNAF: KANDIRA'DAKİ TURİZM ÖLÜR

Kandıralı esnaf Mehmet Uslu, “Kandıra ilimizin Karadeniz sahiline kıyısı bulunan tek ilçemizdir. Sanayinin kente verdiği zararların sonucu yeni anlaşıldı ve turizme dönüş yapıldı. İlimizin turizme açılan kapısıda Kandıra'dır. Bunun için söylemler var ve çalışmalar başlatıldı. Gerçi anlatıldığı kadar ilçemize turizm alanında önemli bir çalışma yapılmadı. Şimdi de baraj için havza oluşturuluyor. Bu Kandıra'daki turizmi öldürür. Bunu asla kabul etmiyoruz.” dedi.

 

 

KURTYERİ KÖYÜ MUHTARI KIR: NEREYE TAŞINACAĞIZ

Kandıra Kurtyeri Muhtarı Ali Kır ise “Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Mahallemiz tamamen sular altında kalacak. Haritadan silineceğiz. Bu Kandıra ilçemizin zararına olur. İlimizin turizm bölgesi olan Kandıra'da turizmide öldürecekler. Köyde 5 bin kişi yaşıyoruz. Köyü nereye taşıyacaklar, bu insanlar nerelerde yaşaşacak. Bunun nasıl kabul edebiliriz ki. İstanbul böylesi verimli toprakları yok ederek su ihtiyacını gideremez. Bu barajı asla kabul etmeyiz” diye konuştu.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑