Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da Atatürk’ü andılar

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde Kandıra’da özlemle anıldı

10 Kasım 2023 Saat: 16:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 837 kez okunmuştur

Kandıra’da Atatürk’ü andılar
Kandıra’da Atatürk’ü andılar

85'inci yıl önce hayata gözlerini kapayarak tüm yurdu yasa boğan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kandıra’da derin bir özlemle anıldı. Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan anma programları, Turan Güneş Kültür Merkezi’nde yapılan törenle devam etti.

YOĞUN KATILIM

Anma etkinliklerine Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Ali Kılıç ve Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Gökner Kayaş Zor, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DUYGU DOLU ANLAR

Hükümet Konağı bahçesindeki tören protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Turan Güneş Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçildi.

Törende okunan şiirler, ilçe okullarından gelen Atatürk için hazırlanan video gösterimi, 10 Kasım oratoryosu ve öğrencilerinin Atatürk için yazılan “Uyan” isimli şarkıyı seslendirmesi davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program sonunda 10 Kasım nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑