Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra’da ahır çöktü, 119 hayvan telef oldu

Kandıra’da Adem Sülün’e ait ahır yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü, 42 koyun ve 77 keçi telef oldu. Belediyenin, yardım talebine cevap vermemesi Sülün’ü çileden çıkardı

9 Ocak 2013 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.739 kez okunmuştur

Kandıra’da ahır çöktü, 119 hayvan telef oldu
Kandıra’da ahır çöktü, 119 hayvan telef oldu

Kandıra Kızılcapınar Köyü Karabıyıklar Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Adem Sülün, sabah saatlerinde ahırın çöktüğünü görmesiyle yetkililerden yardım istedi. Ahırda 108 koyun, 146 keçi bulunuyordu. Aşırı kar nedeniyle ahırın çökmesi sonucu 42 koyun, 77 keçi telef oldu. Ahırın çökmesiyle birlikte yardım çığlıkları atan Sülün’ün yardımına komşuları koştu. Kandıra Belediyesi, defalarca aranmasına rağmen bir iş makinesi göndermedi. Belediyeden umudu kesen Sülün ailesi, Kandıra İSU Şube Müdürlüğü’nü aradı. Buradan gelen iş makinesiyle ahıra müdahale edildi ancak geç kalınması sonrasında hayvanların yarısı telef oldu.
BELEDİYE DUYARSIZ KALDI Komşularının yardımıyla keçi ve koyunlarının bir kısmını sağ olarak kurtarmayı başaran Sülün, Kandıra Belediyesi’ne öfke kustu. Kandıra’da keçi peyniri üreten isimlerden biri olan Sülün’ün, gözyaşları içerisinde göçük altından canlı hayvan araması görenleri de derinden üzdü. Zararın 60 bin lira civarında olduğu öğrenildi. Kandıra Belediyesi ilerleyen saatlerde olay yerine iş makinesi yerine bir pikap araç gönderdi. Belediye yetkilileri, Sülün’e herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Sülün, “Ölen öldü, kalan kaldı” diyerek belediye yetkililerine tepki gösterdi. Telef olan 119 küçükbaş hayvanı gömmek üzere köy dışında bir yer tahsis edildi. Sağlıklı ve yaralı keçi ve koyunlar, komşusunun ahırına taşındı.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑