Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra’da Ağrı Polikliniği açılıyor

Kandıra Devlet Hastanesi hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son olarak hastane bünyesine Ağrı (Algoloji) Polikliniği açılarak, her türlü vücut ağrısından şikayeti olan vatandaşlara hizmet vermeyi hedefliyor.

1 Temmuz 2013 Saat: 22:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.778 kez okunmuştur

Kandıra’da Ağrı Polikliniği açılıyor
Kandıra’da Ağrı Polikliniği açılıyor
İl genelinde çoğu hastanede bulunmayan Ağrı (Algoloji) Polikliniği, Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde açılıyor. Eksiklikler giderildiği zaman açılacak olan Ağrı Polikliniği, randevu sistemi ile hizmet vermeye başlayacak. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Muhanne Bereketoğlu, Ağrı Polikliniği’nin geniş bir yelpazeye hitap edeceğini belirterek, baş ağrısından bel ağrısına, kanser ağrılarından eklem ağrılarına kadar tüm ağrıları gidermeye çalışacaklarını ifade etti. TÜM VÜCUT AĞRILARINA ÇÖZÜM Ağrı Bilimi hakkında kısaca bilgi veren Bereketoğlu; “Ağrı bilimini, insanları rahatsız eden tatsız duygu olarak tanımlıyoruz. Herhangi bir kırığa bağlı olmadan ortaya çıkan kol, bacak ağrıları, kansere bağlı ağrılar, diz, bel, eklem ve kas ağrılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Bel ağrılarında epidural enjeksiyon görüntüleme eşliğinde, bel omurgalarının arasına enjeksiyon yaparak ağrıları gidermeye çalışıyoruz.
ÖDEM AZALDIĞINDA AĞRI HAFİFLİYOR Kas ağrılarında ise tetik nokta dediğimiz ağrının yoğun hissedildiği bölgeye, kortizon ve anestezik madde enjekte ederek o bölgenin mevcut ödemini azaltamaya çalıyoruz. Ödem azaldığında ağrı da hafifliyor. Bu işlemi birkaç seans şeklinde uygulayarak hastanın ağrıdan tamamen kurtulmasını hedefliyoruz. Bu tedavi yöntemlerinin dışında analjenik denilen ağrı kesicilerde kullanılıyor. Epidural enjeksiyonu ameliyathane koşullarında uygulanırken, tetik nokta enjeksiyonu ise poliklinikte anestezi uzmanı, anestezi teknisyeni ve hemşire nezaretinde yapılıyor” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑