Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra’da Adında Çöp Olan Hiçbir Şey İstemiyoruz!

Kandıra Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda, Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Mustafa Türk, Kandıra’ya yapılması planlanan çöp tesisini gündeme taşıdı.

7 Şubat 2020 Saat: 00:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.270 kez okunmuştur

Kandıra’da Adında Çöp Olan Hiçbir Şey İstemiyoruz!
Kandıra’da Adında Çöp Olan Hiçbir Şey İstemiyoruz!

Yaklaşık iki milyon nüfuslu Kocaeli’nin tüm çöp yükünün tarım, hayvancılık ve turizm beldesi olan Kandıra’nın sırtına yüklenmesini eleştiren Türk, “Kandıra’nın günlük sadece iki kamyon çöpü var. Bu tesis yapılırsa her gün en az yüz kamyon çöp gelecek. Bu durum, ilçemize yapılan büyük bir haksızlıktır. Madem öyle, herkes kendi çöpünü kendi ayrıştırsın. Bizim zaten iki kamyon çöpümüz var. Onu da kendimiz ayrıştırırız. Bu konuda başkana tam destek vereceğiz” önerisinde bulundu. Öte yandan Belediye Başkanı Adnan Turan ise, “Seçim programımızda yer vermemiş olmamız, böyle bir çalışma yapmayacağımız anlamına gelmez” diyerek çöp tesisi ile ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisini aktardı.

KANDIRA AÇIK ARA LİDER

Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Mustafa Türk’ün meclis konuşması şu şekilde; “Öncelikle Suriye İdlib’de hain saldırı sonucu kaybettiğimiz aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Elâzığ merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yine Avrupa parlamentosunda Yunan milletvekili tarafından ay yıldızlı, şanlı bayrağımıza yapılan hain protestoyu kınıyorum. Bugün sizlere güzel ilçemiz Kandıra ile ilgili birkaç önemli veriden bahsetmek istiyorum. Tarım- 93.300 hektar yüzölçümü ile Kocaeli’nin en geniş tarım arazilerine sahip olan Kandıra, Kocaeli’nin tarımsal topraklarının %55’ini oluşturmaktadır. Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün raporuna göre; tarla ürünleri, ekilen alan ve üretim miktarı bakımından açık ara Kocaeli’nde lider konumdadır.

ZENGİN SU KAYNAKLARIMIZ

Akarsu- Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2018 yılı Faaliyet Raporu’nda yer verdiği üzere; il sınırları içerisinde doğup yine il sınırları içinden Karadeniz’e dökülen akarsular ‘Kocadere, Sarısu Deresi, Kaynarca Deresi gibi’ Kandıra’dan geçmektedir. İlçemizde irili ufaklı pek çok akarsu ile köylerimizde doğal kaynak suyu bulunmaktadır. Görülmektedir ki ilçemiz, yeraltı ve yerüstü su kaynakları bakımından son derece zengin bir konumdadır. Su kaynaklarımız Arıklar Gölet’inde olduğu gibi tarımsal sulama amaçlı kullanıldığından, çevre bölgeleri sanayileşme ve yapılaşmaya müsait değildir.  

YAZ TURİZMİNİN CAZİBE MERKEZİ

Orman- Orman Genel Müdürlüğü, illere göre Orman Varlığı verilerine göz attığımızda; Kocaeli ili orman varlıkları bakımından 59’uncu sıradadır. İlimizde 122.909 hektar normal, 20.318 hektar bozuk orman alanıyla toplam 143.227 hektar orman alanı mevcuttur. Kandıra ilçesi bazında baktığımızda, yaklaşık 30.000 hektar orman alanıyla il genelinin yaklaşık %20’sini oluşturmaktadır. İlçemiz yüzölçümü ile orman alanlarını oranladığımızda %33 oranlarına tekabül eden bir alanı ormanlarımız oluşturmaktadır. Kıyı Şeridi- Kandıra Belediyesi’nin internet sitesinde de yer verildiği üzere 52 km uzunluğundaki kıyı şeridi ile Kandıra, ilimizin Karadeniz sahilindeki tek ilçesidir. Yeşil ve mavinin birleştiği, doğal güzelliğe sahip sahillerimiz ile Kocaeli’nde yaz turizminin cazibe merkezi durumundayız. Bununla beraber on iki ay turizmi amaçlamaktayız.

KOCAELİ’NİN AKCİĞERİ

Özetleyecek olursak, Dikkat ettiyseniz konuşmamın başında Kandıra için güzel sıfatını kullandım. Kandıra’mızı tanımlamak için seçtiğim bu sıfat öylesine söylenmiş bir söz değildir. Biraz önce, devlet kaynaklı olarak sizlere aktardığım veriler de bunu kanıtlar ve pekiştirir niteliktedir. Çünkü Kandıra, tarım arazileri ve tarımsal üretime katkı sunan çiftçisiyle, yaz turizminin odak noktası olan masmavi denizi ve sahilleriyle, zengin yeraltı ve yerüstü su kaynaklarıyla, fabrika bacaları arasında nefes almakta zorlanan Kocaeli’nin akciğeri olan yemyeşil ormanlarıyla çok güzel bir ilçedir. 

BİZDEN SONRAKİ NESİLLER DE GÖREBİLSİN

Bu konuda buradaki herkesin benimle aynı duygu ve düşünceleri paylaştığından şüphem yok. İnanıyorum ki hepimiz, doğup büyüdüğümüz ve yaşamakta olduğumuz Kandıra’mızı çok seviyoruz. Öyle olmasaydı sanıyorum Türlü İşler Komisyonu’na Sakin Şehir projesi için araştırma görevi vermezdik. Bizim yaşadığımız toprağı, içtiğimiz suyu, yüzdüğümüz denizi, kokladığımız tertemiz havayı bizden sonraki nesiller de görebilsin istiyoruz. Unutmamalıyız ki çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras yaşanılabilir bir çevredir.

KANDIRA’NIN İMAJINA DARBE VURACAK

Bu tarihi sorumluluk bilinciyle, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti grubu olarak ilçemiz doğal varlıklarına, tarım arazilerine, köylü-kentli tüm sakinlerine, su kaynaklarımıza zarar verecek tüm girişimlerin ivedilikle ve bu hassasiyetle yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bunlara ek olarak F tipi cezaevinden sonra ilçemizin adının bir de çöp ile özdeşleştirilecek olması bizleri üzmektedir. Bu söylemler turizm, tarım ve hayvancılık beldesi olan Kandıra’nın imajına darbe vuracaktır. Bu bağlamda; adı çöp olan hiçbir çalışmayı ilçe sınırlarımız içinde görmek istemediğimizi beyan eder, aynı hassasiyeti sizlerden de rica ederim."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑