Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra’da 470 öğrenci trafik dedektifi olacak

OPET firmasının öncülüğünde gerçekleşen ve ülke genelinde uygulanan “Trafik Dedektifleri Projesi”, Kandıra’da da uygulamaya girdi. Proje kapsamında Kandıra’daki 470 öğrenci trafik dedektifi olmak için eğitim alacak.

23 Mayıs 2014 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.263 kez okunmuştur

Kandıra’da 470 öğrenci trafik dedektifi olacak
Kandıra’da 470 öğrenci trafik dedektifi olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET’in katkılarıyla düzenlenen “Trafik Dedektifleri Projesi”nin Kandıra’daki ilk dersi Akçakoca İlkokulu’nda verildi. Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Erdal Doğan rehberliğinde, Akçakoca İlkokulu 2’inci sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 226 öğrenci, gruplara ayrılarak trafik eğitimi aldı. Sınıf öğretmenleri Ali Ardu, Aynur Özkaya ve Yusuf Arslan’da programı yakından takip etti.
KURALARA UYMAYANI UYARIN Projeyle trafik kazalarının önlenmesi için 7-13 yaş arası çocuklarda farkındalık oluşturmak ve geleceğe trafik bilinci yüksek gençler armağan etmek hedeflenirken, ülkemizin trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir hale gelmesi de amaçlanıyor. Öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli oyun alanları, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli bisiklet kullanımı hakkında eğitim verilerek, ailesinde ve çevresinde trafik kurallarına uymayan kişileri uyarmaları gerektiği de vurgulandı.
EĞİTİMLER DEVAM EDECEK Yetkili polis memuru Erdal Doğan, Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencilerinden oluşan 101 öğrenci ve Anadolu İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerinden oluşan 143 öğrenciye önümüzdeki günlerde eğitim vereceğini açıkladı. Ayrıca eğitim sonunda öğrencilere trafik dedektifi kimliği vereceklerini söyleyen Doğan, bu şekilde çocukların trafik kurallarını uygulamakta ve çevresine aktarmakta daha istekli olacağının altını çizdi. Doğan, eğitimlerin 3 Haziran’da sona ereceğini de sözlerine ekledi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑