Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra CHP karıştı

Mustafa Öğren ile Muzaffer Yağız arasında süren, Halil Çakır ile Kenan Evin'in de katıldığı parti içi kavga, “Ecevit” lakaplı Remzi Elmas, Ahmet ...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.535 kez okunmuştur

Kandıra CHP karıştı
Kandıra CHP karıştı

Mustafa Öğren ile Muzaffer Yağız arasında süren, Halil Çakır ile Kenan Evin'in de katıldığı parti içi kavga, “Ecevit” lakaplı Remzi Elmas, Ahmet Üstün ve Osman Demiröz'ün istifalarıyla farklı bir boyut kazandı. 25 kişilik bir grubun da istifaya hazırlandığı iddia ediliyor

 

CHP, Kocaeli'de en güçlü olduğu ve yerel yönetimi elinde bulundurduğu Kandıra'da en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre, Belediye Başkanı Mustafa Öğren ve İlçe Başkanı Muzaffer Yağız arasında uzun süredir yaşanan tartışmalara ilçe yönetiminden Halil Çakır ile eski Belediye Başkanı Kenan Evin'in de katılması, adeta CHP'yi karıştırdı. Gelinen nokta, Aydınlık Mahalle Delegesi olan ve Kandıralıların “Ecevit” lakabıyla tanıdığı Remzi Elmas, Ahmet Üstün ile Osman Demiröz'ün istifasına neden oldu. İstifaların bununla bitmeyeceği, ilçe yöneticisi Yasin Öner ve 25 kişilik grubun da istifa etmeye hazır olduğu öne sürülüyor.

             

KENAN EVİN BARIŞTIRDI!

Aslında CHP Kandıra'da, uzun zamandır sıkıntılar gözleniyordu. Mustafa Öğren'in arası, Belediye Başkanı olduktan sonra Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız ile bozulmaya başladı. Bunun nedeni olarak Öğren'in, Yağız'ın hiçbir isteğini yerine getirmemesi gösteriliyor. Bu nedenle ikili arasında soğuk rüzgarlar esiyordu. Ancak bu ayrılık, eski Kandıra Belediye Başkanı Kenan Evin'in son kongrede ilçe başkanlığını kazanmak amacıyla ekip kurması, ilerisi için de belediye yönetimini ele geçirmeyi düşünmesi nedeniyle, yerini ittifaka bıraktı. Bunun üzerine Mustafa Öğren geri adım atmak zorunda kalarak, Muzaffer Yağız'la el sıkıştı.

 

AYYUKA KAVGALAR

Ancak, sıkıntılar bununla da bitmedi. Bu sefer de İlçe Yönetimi ile kendilerine belediyede iş verilmeyen Gençlik Kolları arasında başlayan sıkıntıların mahalle köşelerinde konuşulur hale gelmesi, partide ciddi çalkalanmalar yarattı. Bunun üzerine, araları düzelen Öğren ve Yağız biraraya gelerek, bu gençlerin belediyeye alınması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Yaklaşık 3 ay önce Gençlik Kolları'ndan 40 kişilik bir isim listesi alan Muzaffer Yağız, bu listeyi CD olarak Mustafa Öğren'e sundu. Birkaç gün önce de Kandıra Belediyesi İmar Bölümü'nde işe başlayan Muharrem Büyükbayrak, listede isimleri bulunan gençler için umut ışığı oldu. Ancak, Büyükbayrak'ın arkası gelmeyince CHP'deki kavgalar ayyuka çıktı.

 

25 KİŞİ BEKLEMEDE

İlçe yönetiminden alınan bilgilere göre Kandıra'da CHP'liler, şu anda İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, İlçe Sekreteri Halil Çakır, Belediye Başkanı Mustafa Öğren, eski Belediye Başkanı Kenan Evin'in etrafında gruplaşmış durumda. Ancak bu gidişten memnun olmayan isimler de bulunuyor. Yerel seçim çalışmaları başlaması gerekirken, örgütteki gergin havanın devam etmesi nedeniyle Orhan Mahallesi'nin “Ecevit” lakaplı delegesi Remzi Elmas, Ahmet Üstün ve Osman Demiröz istifalarını sundu. Kulislerde dile getirilen bir başka iddia ise, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öner ve 25 kişilik bir grubun da gelişmeleri yakından izlediği, parti içi kavgaların devam etmesi halinde istifa edeceği yönünde.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑