Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıra bezi kursu açıldı

İlimizin önemli marka değerlerinden Kandıra bezinin yeniden hayat bulması için KO-MEK’te kurs açıldı. Kursa Kandıralıların yanı sıra Kocaeli’nin her ilçesinden vatandaş kayıt yaptırdı

24 Ekim 2018 Saat: 08:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.946 kez okunmuştur

Kandıra bezi kursu açıldı
Kandıra bezi kursu açıldı

Bilge Şehir Kocaeli Pojesi ile kentin binlerce yıllık kültürel hazinesini ortaya çıkarmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK ile bu değerleri halka aktarmaya başladı. KO-MEK bu yıl müfredatına aldığı Kandıra bezi dokuma branşını hayata geçirdi. Branşa Kandıralıların yanı sıra Kocaeli’nin her ilçesinden vatandaş kayıt yaptırdı. 

EĞİTİM BAŞLADI
Kandıra bezi dokuma branşı KO-MEK Kandıra Kurs Merkezi’nde faaliyetlerine başladı. Bunun öncesinde ise Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü branşın en önemli unsuru olan dokuma düzeneklerini temin ederek kurs merkezine yerleştirdi. Kandıra bezinin olmazsa olmazlarından olan iplik detayı da gözden kaçırılmadı. KO-MEK bezine doğallık ve terletmeme özelliğini veren pamuk ve keten ipleri üretim için hazırlandı. Branşın usta öğreticileri de yaz sezonu boyunca eğitimden geçirildi. 

İSTİHDAMA KATKI
Kandıra bezinin yeniden dokuma tezgâhlarındaki yerini alması istihdam açısından büyük önem taşıyor. Zira bu kurstan başarılı olarak ayrılacak olan kursiyerler, Kandıra Bezi dokuyarak aile bütçelerine katkı sunabilecek. Öte yandan Kandıra Kurs Merkezi’nde açılan kursa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Branşa sadece Kandıralılar değil kentin her köşesinden kursiyer kayıt yaptırdı. Kandıra bezini dokumayı öğrenmek için haftanın üç günü İzmit’ten 15 kişilik bir kursiyer ekibi kurs merkezine geliyor. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑