Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra Bağlıca Köyü'nde okul var öğretmen yok

Kocaeli.. Burası, Türkiye'nin kalbi. Türkiye'nin en çok üreten, en zengin olduğu öne sürülen kenti. İzmit'e sadece 33 kilometre uzaklıkta bulunan Kandıra&#...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.830 kez okunmuştur

Kandıra Bağlıca Köyü'nde okul var öğretmen yok
Kandıra Bağlıca Köyü'nde okul var öğretmen yok

Kocaeli.. Burası, Türkiye’nin kalbi. Türkiye’nin en çok üreten, en zengin olduğu öne sürülen kenti. İzmit’e sadece 33 kilometre uzaklıkta bulunan Kandıra’ya bağlı Bağlıca Köyü’nde de okul var öğretmen yok. Köyün ilköğretim çağındaki 22 çocuğu, ders yılı başladığından bu yana bir tek gün öğretmen görmediler, bir saat bile ders yapmadılar.

 

ÖĞRETMEN GELMİYOR

Devlet, Bağlıca Köyü’ne çok güzel bir okul binası yapmış. Hatta bu okulda görev yapacak öğretmen için, üç odalı, tek katlı lojman bile hazır. Ancak bu yıl Bağlıca Köyü İlköğretim Okulu’na atanan hiçbir öğretmen, gidip göreve başlamamış. Bu okula atanan son öğretmen de, bir süre önce gelmiş, köyü gezmiş. Daha sonra, 5 Kasım’a kadar rapor alıp gitmiş. Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidip dert anlatmış. Müdür Yardımcısı, “Sizin köyünüze hiçbir öğretmen gitmek istemiyor. Öğretmen bulamıyoruz” demiş.

 

ÇOCUKLAR ÇOBANLIK YAPIYOR

Kandıra’nın Bağlıca köyü, İzmit’in burnunun dibi. Türk gençleri, gidiyor sınır karakolu Aktütün’de canlarını feda ediyorlar. Ama öğretmenlerden biri gidip, bu köyde çocukları eğitmeyi üstlenmiyor. Bağlıca Köyü İlköğretim Okulu’nun 22 öğrencisi, her gün umutla okulun yolunu tutuyor. Ama öğretmen olmadığı için, yanlarına evlerinden hayvanları getirip, çobanlık yapıyorlar.

 

MUHTAR VELİLERE KIZDI

Çocuklarının öğretmen olmadığı için eğitim alamadığını gören, bu duruma çok üzülen Bağlıca Köyündeki veliler, dün yerel gazeteleri arayarak köylerine davet ettiler. Gazeteciler köydeki durumu görüntülerken, bağlıca Muhtarı İbrahim yılmaz durumu görüp, sinirlendi. Muhtar Yılmaz, “Neden gazetelere haber veriyorsunuz. Neden devleti şikayet ediyorsunuz” diye halkı azarladı. Halbuki köydeki öğretmen sorununun çözümü için öncelikle Muhtar’ın çaba göstermesi gerekiyordu.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑