Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

JASAT dedektiflerinin 2021 yılı karnesi pek iyi

Dosta güven, düşmana korku veren, memleketin huzuru ve güvenliği için çalışan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi'nde (JASAT) görevli dedektiflerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

4 Ocak 2022 Saat: 09:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.908 kez okunmuştur

JASAT dedektiflerinin 2021 yılı karnesi pek iyi
JASAT dedektiflerinin 2021 yılı karnesi pek iyi

Geride bıraktığımız 2021 yılı içerisinde Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi'nde (JASAT) görev yapan dedektifler, birçok başarılı faaliyete imza attı. Öncelikli görevleri faili meçhul olayların aydınlatılması olan JASAT ekipleri 'kasten öldürme, nitelikli hırsızlık, gasp/yağma olayları' başta olmak üzere 366 nitelikli asayiş olayına müdahale ederken 289 olayı aydınlattı. Jandarma sorumluluk bölgesinde yıl içerisinde meydana gelen 6 'kasten öldürme' olayının tamamı aydınlatıldı. Ayrıca hakkında yakalama kararı çıkarılmış olup, nitelikli suçlardan aranan 67 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi.

“KARADAKİ İHA VE SİHALAR”
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2017 yılı içerisinde yeniden revize edilerek kurulan JASAT, jandarmanın karadaki İHA ve SİHALARI olarak adlandırılıyor. JASAT'ta görev yapan dedektifler meydana gelen asayiş olayları ile ilgili tüm analiz metotlarını kullanarak olayların aydınlatılmasını, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini sağlıyor.

“KIRIK CAMLAR TEORİSİ”
JASAT dedektifleri sorumluluk bölgesinde meydana gelen olayları önlemek amacıyla sorunun kaynağına inerek “Kırık Camlar Teorisi”nden hareketle, diğer kamu kurumları ve kuruluşları ile birlikte hareket ederek suçun işlenmesine etki eden tüm faktörlerin ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Bölgenin ekonomik ve sosyokültürel açıdan gelişmiş olması, deniz hava ve kara ulaşım ağlarının yoğun olarak kullanılması, bölgedeki yerli ve yabancı nüfus hareketliliği vb. etkenler suç ve suçlu profillerinde bilinenlerinin aksine olay ve işleniş şekilleri doğurduğundan dolayı suçun önlenmesi ve aydınlatılması için JASAT dedektifleri diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte ortak anlayış içerisinde hareket ediyor.

“KUVVET ÇARPANI”
Jandarmanın kuvvet çarpanı olarak bilinen JASAT, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ile Gebze ve Kandıra İlçe Jandarma Komutanlıklarında konuşlanırken, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde teşkil edilmiş JASAT, Kocaeli genelinde faaliyetlerini yürütüyor. Yetkili makamlar ile yapılan görüşmelerde JASAT önümüzdeki dönemde Kocaeli’de diğer ilçelerde de kurulacak. Öte yandan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı JASAT'ta görevli dedektiflerin çalışmalarının 2022 yılı içerisinde hız kesmeden kararlılıkla sürdürüleceği öğrenildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑