Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Jandarma ekiplerinden Trafik Haftası etkinliği

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği, Trafik Haftası kapsamında sürücülere Trafik Güvenliğinin nasıl sağlanacağı noktasında tavsiyelerde bulundu.

17 Mayıs 2021 Saat: 12:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.680 kez okunmuştur

Jandarma ekiplerinden Trafik Haftası etkinliği
Jandarma ekiplerinden Trafik Haftası etkinliği

İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri, Kandıra-İzmit yolu üzerinde gerçekleştirdiği denetimde Trafik Haftasını kutlayarak sürücülere kurallar hakkında bilgi verdi. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği tarafından yapılan açıklamada sürücülere Trafik Güvenliğinin nasıl sağlanacağı noktasında tavsiyelerde bulunuldu.

KAZA RİSKİ FAZLA OLAN BÖLGELERDE ÖNLEM

Kandıra’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Trafik, Sürüş ve Yol Güvenliği Uzmanı Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Aktaş, bölgede devam etmekte olan bölünmüş yol çalışmalarının hızla bitirilmesi, İzmit- Kandıra yolunun kaza riski fazla olan bölümlerinde örneğin Sarıhocalar kavşağı ve Ocaklar Sapağı gibi bölgelerde Karayolları, KBB, Jandarma, Emniyet Teşkilatında düzeltici, önleyici çalışmaların yapılacağını kaydetti. Bölgede çokça olan traktörlerin fenni muayenelerinin yapılması ve denetimi, traktörlerde mecburi olan sarı tepe lambalarının yol denetim uygulamaları, traktörlerin üst kabinsiz kullanılmamasının sağlanması, traktör römorklerinin arka aydınlatmaları ve arkadaki sabit üçgen reflektörlerin bulunması, halk arasında pat pat diye bilinen bahçe makinalarının, köy bahçe yolları haricindeki yollara çıkmasının yasaklanması, denetlenmesi, bu makinalardan kaynaklı ölümlü kazaların engellenmesi için çalışmalara başlandı.

DAHA FAZLA UYARI LEVHASI

Mevcut İzmit – Kandıra yolunda gereken bölümlerde daha fazla yol çizgisi, yol ayracı, işaret ve levhası, gece işaret aydınlatmalarının kullanılması

Mevcut İzmit – Kandıra yoluna çıkan iş makinaları ve kamyonların gözetmenler eşliğinde denetimli yola giriş ve çıkışlarının sağlanması, çalışmalardan kaynaklanan toprak ve benzeri kalıntıların yağmurla bir kaza riski oluşturmasının engellenmesi, herşey yolunda giderse yazın Kandıra'ya, aşırı yoğunlukta gelecek olan yurt içi turist öncesi, yol güvenlik konularının tamamlanmış olması, çok bozuk bazı ana yolların ivedilikle yapılması, yaban hayata ait hayvan geçişlerinin olduğu bölümlerde daha fazla uyarı levhası ve aydınlatma lambalarının yapılması, KGİSB nin Lojistik Merkezi ve Garaj bölümlerinin oluşturulması gibi hususların değerlendirildiği bilgileri verildi.

KURALLARA UYALIM

Son olarak araç kullanan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Aktaş, "Bir yolculuk planınız olsun, hangi saatte nerde olacağım? Aracınız yolculuk için uygun mu kontrol ediniz. Lastik hava basınçlarınızı kontrol ediniz. Araçta herkesin emniyet kemerini bağlamalarını sağlayınız. Sürüş sırasında cep telefonu kullanmak gibi dikkat dağıtıcı davranışlar içinde olmayınız. Hava ve yol koşullarının gerektirdiği şartlara uyunuz. Defansif ve İleri Sürüş Eğitimleri alınız. Tehlikeli bir yolun zaten adı çıkmıştır, hata yapmamanız gerekir. Hatalı sollama yapmayınız, ölürsünüz. Aracınızda ilk yardım çantası, cam kıracağı, yangın tüpü, üçgen reflektör mutlaka bulunsun. Trafikte hep birlete bir hoşgörü kültürü oluşturalım. Güvenli sürüş ve yolculuklar dilerim" açıklamalarında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑