Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

İZKANDER’den sağlıklı beslenme semineri

İzmit Kandıra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZKANDER) tarafından Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Fadime Emel Kara’nın sunumuyla Fuar içi Sivil Toplum Merkezinde seminer düzenlendi

29 Kasım 2018 Saat: 00:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.023 kez okunmuştur

İZKANDER’den sağlıklı beslenme semineri
İZKANDER’den sağlıklı beslenme semineri

Seminere, İZKANDER Yönetim ve İstişare Kurulu Üyeleri, Kocaeli İzmit ve Kandıralılar Derneği Başkan ve yöneticileri, Gebze Kandıralılar Derneği Başkan ve yöneticileri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Kocaeli Şube Başkan ve yöneticileri, Manav Türkleri Dayanışma Platformu Sözcüsü, İzmit Gökçeler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘OBEZ BİR NESİL YETİŞİYOR’

Başkan Özkan’ın yaptığı kısa bir selamlama konuşmasının ardından sözü Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Fadime Emel Kara aldı. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine değinen Kara; “Üzülerek belirtmeliyim ki obez bir nesil yetişiyor. Bu durumun önlenmesinde ve kontrol altına alınmasında en önemli rol aileye düşüyor. Aile özelikle çocuklarının beslenmesinde mümkün mertebe doğru besinleri tercih etmeye gayret göstermelidir. Aksi takdirde obezite ve beraberinde getireceği hastalıklar içim geç kalınabilir. Çok yiyerek veya yedirerek onları yada kendimizi doyurmuş olmuyoruz. Aksine ciddi bir hastalığa sürükleniyor ve sürüklüyoruz” dedi.

‘HER BİREYİN KENDİNE ÖZEL PORSİYONU VARDIR’

Kara, “Her bireyin yada çocuğun kendine özel porsiyonu vardır. Gereğinden fazla alınan vücut için zararlı olduğunun altını çiziyorum. Kişinin kendisine özel porsiyonu ve uygun bir beslenme görüntüsü ile eski davranışlarından uzaklaşmasının mümkün olmaktadır. Ayrıca bu durumun davranış şekli haline gelmesiyle hem fiziksel hem ruhsal rahatlığa kavuşulacaktır. Bende aynı yollardan geçtim ve 32 kilo verdim. Bu olumlu davranış değişikliği ile beraber üzerinizde yük olan fazla kilolarınız azalırken sağlınız ve mutluluğunuz artacaktır” dedi.

Seminerin sonunda bu gibi sosyal projelerinin devam edeceğini dile getiren Başkan Özkan; “İZKANDER ailesi olarak, başta sunumuyla etkinliğimize destek olan Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Fadime Emel Kara olmak üzere, katılım sağlayan çok değerli STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz” diyerek programa son verildi.  

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑