Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

İtfaiyeden köylülere yangın eğitimi

Kandıra’nın Karaağaç Köyü’nde meydana gelen yangından sonra köylü, itfaiyeden yangın eğitimi aldı

4 Ocak 2013 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.888 kez okunmuştur

İtfaiyeden köylülere yangın eğitimi
İtfaiyeden köylülere yangın eğitimi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Şehir merkezlerinin yanı sıra köylerde de yangın eğitimi veren Büyükşehir İtfaiyesi, vatandaşları yangına hazırlıyor. Kandıra’nın Karaağaç Köyü’nde geçen ay meydana gelen camii yangını eğitimlerinin önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Köy halkı yangından sonra Büyükşehir itfaiyesine başvurarak yangına bilinçli olarak müdahale edebilmek eğitim aldı.
GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ Özellikle köy gençlerinin ilgi gösterdiği eğitimde, Yanma ve Yangın Teorisi, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Kişisel Korunma Ekipmanları ve Yangına Müdahale Organizasyonu konuları ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi. Pratik eğitimlerde, küçük çaplı yangınlar simüle edilerek, portatif söndürücüler ve hortumlar kullanılması suretiyle söndürme çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitmenleri tarafından verildi.
İLK MÜDAHALEYİ KÖYLÜ YAPTI 2012 yılı içerisinde Kocaeli sınırları kapsamında şehir merkezlerine uzak mesafede bulunan köyler tespit edilerek, bu köylerden 10 tanesine olası yangın durumunda kullanılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yangın söndürme tankerleri verilmişti. Tankerler aynı zamanda çevre köylerde meydana gelebilecek yangınlara karşı da kullanılıyor. Aralık ayı içerisinde Kandıra ilçesi Karaağaç Köyü camiinde meydana gelen yangına, köyde bulunan söndürme tankeri ile köylüler ilk müdahaleyi yaptı. Vatandaşların müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürüldü.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑