Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İSU'ya dev bütçe: 8 milyar lira

İSU'nun 2023 yılı ikinci olağan genel kurulu bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplatının en önemli gündem maddelerinden birisi İSU'nun 2024 yılı mali bütçesiydi

27 Kasım 2023 Saat: 19:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 381 kez okunmuştur

İSUya dev bütçe: 8 milyar lira
İSU'ya dev bütçe: 8 milyar lira

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU’nun 2023 yılı ikinci olağan genel kurulu bugün Kocaelii Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. 12 gündem maddesini karara bağlamak üzere toplanan mecliste İSU’nun 2024 yılı mali bütçesi de görüşüldü.

GELİR 7, GİDER 8 MİLYAR LİRA
Olağan genel kurul 12 gündem maddesi görüşmek üzere toplandı. Toplatının en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de İSU'nın 2024 Mali Yılı Gelir Gider bütçesiydi. Genel Kurul’da İSU’nun 7 milyar 115 milyon gelir, 8 milyar 85 milyon gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Bütçe oy birliğiyle meclisten geçti. Bütçeler arasında 970 milyon TL'lik fark ise borçlanarak kapanacak.

YENİ DÖNEMDE 3.9 MİLYARLIK MAL VE HİZMET ALIMI
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın genel kurulda yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılında İSU toplamda 3 milyar 938 milyon liralık hizmet alımı yapacak. Bu hizmet alımının yüzde 16’sını üretime yönelik mal ve malzeme gideri, yüzde 24’ünü tüketime yönelik mal ve hizmet gideri, yüzde 46’sını hizmet alımları, yüzde 5’ini menkul mal gayrimenkul hak alımı, yüzde 8’ini gayrimenkul mal bakım ve onarım gideri ve yüzde 1’ini görev giderleri oluşturacak.

2024’TE 3 MİLYAR YATIRIM
Öte yandan, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın sunumunda belirttiği verilere göre, İSU 2024 yılında 3 milyar 39 milyonluk ise yatırım yapacak. Bu yatırımların ise yüzde 31’ini içme suyu işleri, yüzde 24’ünü boru ve malzeme alımı, yüzde 23’ünü kanalizasyon işleri, yüzde 6’sını yağmur suyu işleri, yüzde 9’unu dere ıslahı işleri, yüzde 2’sini sulama suyu inşaatı işleri, yüzde 1’ini hizmet binası işleri, yüzde 1’ini kamulaştırma işleri ve yüzde 3’ünü diğer işler oluşturacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑