Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İSU olağanüstü toplandı Bu ay itibariyle su faturaları düşecek

Ocak ayı meclis toplantısının ardından İSU Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karar göre ilk kademe tarifesi 4 kişilik aile için 12 tona, 5 kişilik aile için 14 tona, 6 kişilik aile için 16 tona, 7 kişilik ve üstü aile için 1

19 Ocak 2024 Saat: 15:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 647 kez okunmuştur

İSU olağanüstü toplandı Bu ay itibariyle su faturaları düşecek
İSU olağanüstü toplandı Bu ay itibariyle su faturaları düşecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSU’nun 2024 yılı olağanüstü genel kurulu bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ardından gerçekleştirildi. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurula Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Yapılan toplantıda her ay faturalara yansıyan TÜFE artışlarıyla ilgili yeni bir karar alındı. Alınan karara göre TÜFE uygulaması durduruldu. İlk kademe tarifesi 4 kişilik aile için 12 tona, 5 kişilik aile için 14 tona, 6 kişilik aile için 16 tona, 7 kişilik ve üstü aile için 17 tona çıkartacak.

SADECE KONUTLAR İÇİN GEÇERLİ YENİ KARAR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında, “Fiyat tarifelerimizle ilgili artışları talep alırken TÜFE artışlarını da ekliyorduk. Ancak enflasyonist artışlardan kaynaklı biz bu düzenlemeyi yaparken Sayıştaylar ihtilaftan dolayı yapmıştık. Maliyet esaslı fiyatlandırma yapmaz iseniz biz bunu kişi borcu olarak yazacağız dediklerinden dolayı biz bu artış yapmak zorunda olduğumuzu söylemiştik. Aylık TÜFE bazlı artış yapacağımızı söylemiştik. Ancak gelinen noktada aylık fiyat artışlarının faturalara çok yansıması nedeniyle bizim maliyet dengemizi de korumaya engel olmayacağını görmemizden kaynaklı TÜFE yansımalarını sadece konutlar için önümüzdeki aydan itibaren kaldıralım kararını aldık. Suya 614 milyon lira maliyet getiriyor. Bu artışları durdurabilir. Konutta TÜFE’nin yansıtılmasını durdurduğumuzda 500 milyon lira civarı gelirden vazgeçmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑