Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

İşte Cengiz Sarıbay’ın liste

CHP İl Örgütü’nün 35. olağan kongresi bugün Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Cengiz Sarıbay’ın işte o listesi

27 Aralık 2015 Saat: 16:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.225 kez okunmuştur

İşte Cengiz Sarıbay’ın liste
İşte Cengiz Sarıbay’ın liste

CHP İl Örgütü’nün 35. Olağan kongresi dün Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 600 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye blok liste-çarşaf liste tartışması damga vurdu. Divan oluşturulduktan sonra tek tek delegelerin isimleri okunarak blok liste mi yoksa çarşaf liste mi istedikleri soruldu. Bunun sonucunda ise seçim blok liste yöntemiyle gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak katılan mevcut başkan Cengiz Sarıbay,


22 KURULTAY DELEGESİ 
Kongrede 600 il delegesi, 3 milletvekili ve doğal delege olan 5 disiplin kurulu üyesini oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre sonucunda il başkanı, 24 il yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi ve 22 kurultay delegesi belirlenecek. Kongre sonucunda seçilecek olan kurultay delegeleri 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek kurultayda oy kullanacak. CHP Kocaeli İl Örgütü üyelerini il kongresinde genel merkez de yalnız bırakmayacak. CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer kongrede divan başkanı olacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
CHP’nin Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 35. olağan genel kurulu için emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet güçleri, kültür merkezi dışında yaklaşık 5 araçla kongrenin tamamlanmasını bekledi. Sabancı Kültür Merkezi içerisinde de emniyet güçleri X-Ray cihazının önünde olası bir gerginliğe ve provokasyona karşı hazır bir şekilde bekledi.


SARIBAY EŞİYLE GELDİ
CHP İl Başkanı ve başkan adayı Cengiz Sarıbay, erken saatlerde Sabancı Kültür Merkezi’ne gelerek delege kartını aldı. Partililerle sohbet eden Sarıbay, kongreyle ilgili son hazırlıkları inceledi. Cengiz Sarıbay’a eşi Nurdan Sarıbay da eşlik etti. Sarıbay çifti, partililerle kısa kısa sohbetler ederek fotoğraf verdi.


SEYMEN KAPIDA KARŞILADI
22 kişilik kurultay delege listesinde olması beklenen partinin önemli isimlerinden Alpaslan Seymen, kongreye ilk delen isimlerden oldu. Seymen, sabahın erken saatlerinde Sabancı Kültür Merkezi’ne gelerek, bina girişinde partilileri karşıladı. Tek tek herkesle selamlaşan Seymen, misafirleri kongre alanına uğurladı.


SİRMEN DE GELDİ
CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen, Prof. Dr. Hurşit Güneş gibi isimler de kongreye erken gelen isimler arasında oldu. Eski vekiller, Sabancı Kültür Merkezi’ne erken saatlerde gelerek partililerle sohbet etti. Öte yandan kongreye uzun zamandır Kocaeli’de gözükmeyen, bir dönem adı CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt’te erkenden kongreye gelen isimler arasında oldu.


ŞEMSETTİN CEYHAN DA KATILDI
CHP’nin 35. Olağan genel kuruluna CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, CHP Kocaeli eski milletvekilleri Prof. Dr. Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, Sefa Sirmen, Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, ilçe başkanları, il eski başkanları, ilçe eski başkanları, delegeler ve partililer katıldı.


DİVAN OLUŞTURULDU
CHP’nin 35. Olağan kongresi saat 12:00 itibarı ile divanın oluşturulmasıyla başladı. kongrenin divan başkanlığına CHP Eskişehir Milletvekili ve PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer seçilirken, yardımcılıklarını ise Rıdvan Alkan, Aysun Kılınç ve Hüseyin Yılmaz yaptı. Kongre İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlatıldı.


BLOK ÇARŞAF TARTIŞMASI
Kongrenin divan başkanı Gaye Usluer, kongrenin blok listeyle yapılması için bir önerge geldiğini ifade etti. Bunun üzerine il eski başkanı İbrahim Aydın söz aldı ve tepki gösterdi. Aydın, “Blok liste üzerinden kendini pazarlayacaklar” demesi üzerine salon bir anda karıştı. Salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Devamında il delegesi Avni Çağlar, önergenin aleyhinde bir konuşma yaparak blok listenin demokratik olmadığını söyledi. Bir diğer il delegesi Remzi Özkan ise blok listenin lehinde bir konuşma yaptı.


DELEGEYE TEK TEK SORULDU
Kongrenin blok listeyle mi yoksa çarşaf listeyle mi yapılacağı konusu, yapılan oylamayla belirlenemedi. Bunun üzerine divan heyeti, delegelerin adını tek tek okuyarak blok liste mi yoksa çarşaf liste mi diye sordu. Oylamanın sonucunda ise 227 kabul oyuna karşın 165 ret oyu çıktı. Bunun sonucunda ise kongre blok liste yöntemiyle gerçekleştirildi.


PARTİLİLER ELEŞTİRDİ
Oylama işlemlerinin tamamlanmasının ardından faaliyet ve hesap raporları okundu. Daha sonra ise partililer yaklaşık bir saat boyunca kürsüye gelerek düşüncelerini aktardı. Bazı partililer, seçimin çarşaf listeyle yapılmasına tepki gösterdi ve CHP’nin bu sebepten dolayı zarar göreceğine dikkat çekti.

CENGİZ SARIBAY’IN LİSTESİ 
Cengiz Sarıbay’ın yönetimi: Hüseyin Acurman, Ali Akdemir, Emre Andız, Hakan Bekil, Fahrettin Büyükoğlu, Bahar Gültekin Candemir, Neşe Celepoğlu, Güzin Çevik, Bilgi Dehmen, Metin Düzgün, Gökhan Ercan, Lütfü İlhan, Mustafa Kaya, Naim Keskin, Birkan Koçak, Hakkı Koçak, Hikmet Koçoğlu, Nilay Merttürk, Öznur Fırat Sağır, Sabriye Şahin, Adnan Tok, Füsun Yıldız, Selim Yıldız ve Özgür Yıldızlı.
İl Disiplin Kurulu:  Hasan Akbulut, Cumhur Arıkan, Tuncay Başol, Mehmet Baştan, Hüseyin Koçak, Duygu Öner, Mermer Sevinç, Serdar Nilhan, Hüseyin Okur ve Tahir Toksoy.


KURULTAY DELEGELERİ 
Kurultay Delegeleri: Canan Acurman, Cevdet Barış, Saide Aslan Çalışkan, Nihat Değer, Recep Dursun, İsmet İşeri, Mehmet Kaçar, Cumhur Karakadılar, Meşaik Karakuş, Selahattin Kaya, Ayla Komza, Sevgi Koyun, Günay Köse, Mehmet Ümit Küçükkaya, Damla Öktem, Engin Özcan, Hasan Öztekin, Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen, Alpaslan Seymen, Yakup Törk ve Selman Yıldırım.

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑