Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İnsan Hakları Günü'nde Filistin için yürüdüler

Gönüllü Kültür Teşekkülleri öncülüğünde İzmit’te, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde binlerce kişi İsrail’in zulmüne uğrayan Filistin halkına destek için yürüdü. Buluşmada boykotu genişletme çağrısı da yapıldı.

10 Aralık 2023 Saat: 21:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 485 kez okunmuştur

İnsan Hakları Gününde Filistin için yürüdüler
İnsan Hakları Günü'nde Filistin için yürüdüler

İzmit'te sivil toplum kuruluşları 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Filistin için yürüyüş düzenledi. Gönüllü Kültür Teşekkülleri öncülüğünde yapılan yürüyüşe 180 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yürüyüşe Ak Parti Kocaeli milletvekili Veysel Tipioğlu, Ak Parti İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gönüllü Kültür Teşekkülleri başkanı Hanifi Akbulut, STK başkanları ve üyeleri katıldı. Fevziye Camii önünde başlayan yürüyüş Anıtpark’a kadar devam etti. Anıtpark’ta gerçekleşen programda önce dua ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

GAZZE’DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL
Gönüllü Kültür Teşekkülleri başkanı Hanifi Akbulut yaptığı açıklamada “Yıllardır Filistin'de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da arttırdı. Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler son 2 aylık süreçte 13 bine yakın kadın ve çocuk olmak üzere 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti. İşgalciler Gazze'de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. “dedi.

“BOYKOTUN SINIRLARINI BÜYÜTELİM”
Akbulut açıklamasının devamında “Bugün burada ben tüm Türkiye'de Kudüs sevdalılarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz. Ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyorum tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bu boykot çalışmalarının sınırlarını büyütelim. Artık boykot ürünlerini satan, alışveriş yerlerinden alışveriş yapmamaya sizleri davet ediyoruz. Boykota katılmayan, boykota destek vermeyen, herkesi bizler boykot etmeye devam etmeliyiz.” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑