Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İMO Başkanı Akgün: Kocaeli’nin en sağlam ilçesi Kandıra

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yapı envanterini çıkarmak için başlanan projenin ikinci ayında İMO Başkanı Ali Akgün, bilgilendirme sunumu yaptı. Akgün, “Kocaeli’nin en sağlam ilçesi Kandıra

29 Eylül 2023 Saat: 08:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 587 kez okunmuştur

İMO Başkanı Akgün: Kocaeli’nin en sağlam ilçesi Kandıra
İMO Başkanı Akgün: Kocaeli’nin en sağlam ilçesi Kandıra

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile birlikte il genelinde 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ardından gündeme gelen 17 Ağustos depremi öncesi yapılan binaların incelemesinde bulunup kentin yapı envanteri ortaya çıkarma kararı almışlardı. İnşaat Mühendisler Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yürütülen envanter çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Akgün, “Çalışmalar 12 ilçede aynı zamanda başladı. Kandıra’nın, Karamürsel’in köylerinde de varız, şehir merkezinde de varız. 27 Temmuz’dan itibaren 76 bin 400 bina incelemesinde bulunduk.” dedi.

160 DEPREM ÖNCESİ BİNA DENETLENECEK
İMO Başkanı Ali Akgün bilgilendirme sunumunda şunları anlattı: “6 Şubat depremleri sonrasında ‘Dirençli Şehir Kocaeli’ projesi başladı. Bu proje kapsamında deprem riski altındaki yapıların belirlenmesi amaçlanıyordu. Bilim kurulu tarafından belirlenen yöntemle çalışmalarımız 12 ilçenin tamamında her sokağında, her caddesinde çalışmalar devam ediyor. 12 ilçemizdeki çalışmalar 27 Temmuz da başladı. 1999 Gölcük depremine maruz kalmış 160 bin bina denetlenecek. Mühendislik hizmeti görmemiş yapı denetim kanunundan önce yapılmış binalar bunlar. Bilim kurulunun sunduğu bu yöntemle biz çalışmalarımıza başladık. Her yapıda deprem güvenliğinin tespiti amacıyla hızlı tarama sistemi en hızlı sonuç alacağımız yöntem.

2 AYDA 76 BİN BİNA İNCELENDİ
Çalışmalar 12 ilçede aynı zamanda başladı. Kandıra’nın, Karamürsel’in köylerinde de varız, şehir merkezinde de varız. Tüm ekibimiz inşaat mühendisi, hocalarımızın değerlendirmeleri sonucunda sahalara indik. 101 kişilik saha ekibi ve 5 kişilik koordinasyon ekibimiz var. İlerleyen günlerde ekibimizi arttıracağımızı söyleyebilirim. Günlük 2 bin 500 civarında ev inceliyoruz. 27 Temmuz’dan itibaren 76 bin 400 bina incelemesinde bulunduk. Bu binaların 30 bini İzmit’te denetlendi. Yapılan bina incelmelerinin 8 bin 112’sinin yığma, 60 bin 331’inin betonarme, 512’sinin ahşap olduğu görülmekte.

DEPREM İÇİN HAREKETE GEÇTİK
6 Şubat depremlerinden sonra sürekli basına çıkan değerli hocalarımız var. İstanbul depreminin beklendiği ve sonrasında Kocaeli’nin de etkileneceğini söylüyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bizler deprem bölgesindeydik. Büyükakın’ın özverisi büyük özverisi ve bizlerin gayretiyle deprem için harekete geçmiş bir şehiriz. Deprem için envanter incelemeleri yapıyoruz. Biz depremi beklemiyoruz, deprem için gereğini yapıyoruz. Bunu söylemekten gurur duyuyorum Büyükşehir belediyesi, hocalarımız inşaat mühendislerimiz harekete geçti.

EN SAĞLAM İLÇE KANDIRA
Denetlemelerin sonucunda Kocaeli Üniversitesi’ndeki hocalarımız tarafın incelemelerde bulunuluyor. Kandıra zemin açısından zemin taşıma gücü en yüksek olan ilçemiz. Kocaeli genelinden en sağlam olan ilçemiz diyebiliriz. Kentsel dönüşüm önceliği olan bölgesi için henüz tam bir alan belirlenmedi. Bu konuda çalışmalarımız devam ederken tüm denetlemeler sonucunda bunu tespit etmek için çalışıyoruz. Türkiye’de yapılmamış bir çalışma bu. 81 ilde bu yapı envanterini bu kadar detaylı inceleyen tek şehir biziz. Aynı zamanda hem belediyeden hem de mühendislerden bu şekilde bir hizmet almak vatandaşı memnun ediyor.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑