Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

İmam Hatip’ten yıl sonu gezisi

Kandıra İmam Hatip Ortaokulu, yılın yorgunluğunu öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla İstanbul, Darıca Hayvanat Bahçesi ve Çanakkale’ye gezi düzenleyerek attı.

27 Haziran 2014 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.383 kez okunmuştur

İmam Hatip’ten yıl sonu gezisi
İmam Hatip’ten yıl sonu gezisi
Kandıra İmam Hatip Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde yılın yorgunluğunu atmak için öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı bir gezi programı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ve İmam Hatip Liseliler Derneği’nin destek verdiği bu program ile İstanbul, Darıca Hayvanat Bahçesi ve Çanakkale’yi görme fırsatı yakalayan öğrenciler, yoğun eğitim sezonuna keyifli bir şekilde veda etti. TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR İstanbul gezisinde, Haliç kıyısında yer alan Miniatürk ile başlayan gezide, öğrenciler yurdumuzun kültürel ve tarihi güzelliklerinin birebir maketlerini görerek onları tanıma ve detaylı bilgi sahibi olma fırsatı buldu. Tarihimizin en güzel örneklerinden biri olan ecdat yadigarı Sultan Ahmet Camii de ziyaret eden öğrenciler, burada öğle namazını kıldıktan sonra ‘Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin meşhur köftesinden yiyip, buradan dünyanın tek tam panaromik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne geçtiler. Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde adeta tarih yolculuğuna çıkan öğrenciler, gezinin son etabında Turkuzaoo Akvaryuma giderek, canlıların dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkıp, akvaryumda bulunan binlerce balık çeşidini, özellikle de köpek balıklarını yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. SIRA DIŞI BİRGÜN Bir başka programda Darıca Hayvanat Bahçesi'ne giden İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri doğadaki hayvanları ve yaban hayatının güzelliklerini daha yakından görme fırsatı buldu. Gündelik yaşamda görmedikleri hayvanlarla karşılaşınca büyük sevinç ve heyecan yaşayan öğrenciler, Hayvanat Bahçesi’nde sıra dışı bir gün geçirip, unutulmaz anlara tanıklık ettiler.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ YAD ETTİLER Son olarak okulun en başarılı öğrencilerini ödül olarak yüz yılın destanını yerinde göstermek üzere binlerce şehidin yattığı Çanakkale’ye götüren Kandıra İmam-Hatip Ortaokulu, gezi programı kapsamında tamamı şehit olan 57. Alay Şehitliği, Eceabat, Kilitbahir, Conkbayırı, Alçıtepe, Abide ve güzergâh üzerindeki şehitlikleri rehber eşliğinde gezdi. Çanakkale Şehitlik Gezisi ile bu vatanın ne kadar zor şartlarda kazanıldığını ve ne büyük fedakârlıklar yapıldığını bir kez daha hatırlayan öğrenciler, bizlere bu vatanı emanet eden ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla yad etti. YILIN YORGUNLUĞUNU ATTILAR Kandıra İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Koç, “Öğrencilerimiz bu tür gezilerle bütün bir yılın yorgunluğunu attı ve okullarına daha fazla bağlandıklarını belirtti. Öğretmenlerim ve öğrencilerim adına bu gezilere destek veren ve bize bu imkânı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ve İmam Hatip Liseliler Derneğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑