Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

İlimize 144 yeni doktor geliyor

Kocaeli’de çeşitli hastane ve sağlık kurumlarındaki doktor açığını ortadan kaldırmak için yapılan girişimler sonunda etkisini gösterdi.

11 Mayıs 2009 Saat: 19:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.836 kez okunmuştur

İlimize 144 yeni doktor geliyor
İlimize 144 yeni doktor geliyor

Kocaeli’de çeşitli hastane ve sağlık kurumlarındaki doktor açığını ortadan kaldırmak için yapılan girişimler sonunda etkisini gösterdi. Yapılan girişimler sonucu 35’i uzman olmak üzere ilimize toplam 144 yeni hekimin ataması yapıldı.

 

23’ÜNÜN GÖREV YERİ BELLİ

21.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (Mecburi hizmet) yöntemiyle atanan 15 pratisyen hekim, ilimizdeki çeşitli sağlık ocaklarında görevlendirildi. İlimize atanan 8 uzman hekim ise, hastanelerde görev yapacak. Bu doktorların 15 gün içinde görevlerine başlayacakları belirtildi.

 

DİĞER ATAMALAR 19 EYLÜL’DE

Bu arada, yine Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gelecek 101 pratisyen hekim ile 20 uzman doktorun atamaları ise 19 Eylül’de yapılacak. Uzman doktorların 7’si Kocaeli Devlet Hastanesi’nde görevlendirilecek. Diğer doktorlar da ihtiyaç duyulan hastanelere değerlendirilecek.

 

AÇIK YİNE KAPANMAYACAK

Sağlık Bakanlığı’nın ilimize göndereceği 144 uzman ve pratisyen hekim, önemli bir rakam gibi görülmesine rağmen, eksikliği yine tam olarak gidermeyecek. Yetkililer, çok sayıda doktorun askerlik ve TUS’u kazanıp uzmanlık eğitimi nedeniyle görevden ayrıldığını, yine çok sayıda doktorun da cazip teklifler nedeniyle özel kurumlara geçtiğini hatırlatıp, bu atamaların ancak bu eksikleri gideceğini belirttiler.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑