Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Hüseyin Öz : “Kandıranın Öz Evladıyım, Ülkem İçin Adayım”

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi takvimini açıklamasının ardından Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığı başvurusununu yapan Hüseyin Öz; gazetemizi ziyaret ederek merak edilen sorulara cevap verdi.

20 Mart 2023 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.218 kez okunmuştur

Hüseyin Öz : “Kandıranın Öz Evladıyım, Ülkem İçin Adayım”
Hüseyin Öz : “Kandıranın Öz Evladıyım, Ülkem İçin Adayım”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Öz, gazetemizin 28'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle ziyarette bulundu. Hüseyin Öz, “Kandıra’da 1995 yılında yayın hayatına başlayan Kandıra'nın Sesi Gazetenizin Kuruluş Yıldönümünü kutlar, sağlık ve başarı dolu nice seneler dilerim” dedi.  Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt ile yaptığı röportajda Hüseyin Öz, milletvekili aday adaylığı süreciyle ilgili de bazı önemli açıklamalarda bulundu.

HÜSEYİN ÖZ KİMDİR?
1973 yılında Kandıra’mızın Cebeci Mahallesinde doğdum. Çocukluğum, gençliğim Cebeci ve Kandıra’da geçti. Askerlik görevimden sonra iş hayatı ve kamu görevlerim sebebi ile ikametimi İzmit’de sürdürdüm. Ancak annem, kardeşlerim, tüm akraba ve dostlarım Kandıra’da. Benim bir ayağım hep burada. Haftanın mesai saatlerinden geri kalan kısmını hep Kandıra’da geçiriririm. Tabi şimdi emeklilik durumumuz söz konusu olduğumuz için Kanrıda’ya bir ev yaparak yerleşme sürecindeyim. Bunun dışında Kandıra ve Çevre Köyleri Derneği’nin bir dönem, İzmit Kandıra Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iki dönem başkanlığını yaptım. Şu an Kocaeli Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ancak şunu söyleyeyim ki; ben Kandıra’nın öz evladıyım. “Kimdir?” sorusuna verecek en güzel cevabım “EVLADINIZ” olacaktır.

SİZİ MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINA GÖTÜREN SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Biraz önce söylediğim gibi Kandıra ve Kocaeli noktasında bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol aldım. Gazetenizin adında Kandıra ibaresi olduğu için rahat söylemekte bir sakınca görmüyorum. Bu ilçenin ve bu şehrin bir evladı olarak Kandıra’mızı ve Kocaeli’mizi daha güzel yerlerde ve daha iyi bir şekilde temsil etmek için çalışmalarda bulundum. Bunun yanı sıra da kurulduğu günden beri Ak Parti teşkilatlarında çeşitli siyasi kademelerde görev aldım. Bu sebeple ömrümün yarısı kadar bir neferi olarak mücadele ettiğim davam ve Kandıra sevdam adına Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayılığı başvurusunda bulundum.

HEM TEŞKİLATÇISINIZ, HEM DE KANDIRA’LISINIZ. BU DURUM UZUN YILLARDIR KONUŞULAN YERLİ MİLLETVEKİLİ TARTIŞMASINI KARŞILAYACAK MI?
Böyle bir beklenti uzun yıllardır şehrimizde var. Biz de bunu tabanda çokça duyuyoruz. Ancak burada belirttiğiniz gibi, yerli olmak sadece geçerli bir sebep değil. Teşkilarçı olmak da başlı başına yeterli bir sebep değil. Burada bütünüyle bir sinerji oluşması gerekiyor. Kandıra ve Kocaeli halkı artık halkın içinde, bir ayağı çarşıda pazarda olan birilerini TBMM’de görmek istiyor. Tam anlamıyla “BİZİM ÇOCUK” diyebilecekleri bir ismin Şanlı Meclisimizde olmasını istiyor. Tabi tüm bunların yanında da Ak Parti 20 yıldır Kocaeli’de girdiği her seçimden birincilikle çıkıyor. Bunun da kendi siyasi yönelimine uygun bir partiden olmasını istiyor halk. Biz bu sebeple iki tarafın ağırlığını taşığdığımız için aday adayı olduk.

KANDIRA İÇİN PROJELERİNİZ VAR MI?
(Gülümseyerek) Kandıra’yı hayal etmediğimiz bir an bile yok. Rabbim bize bu görevi nasip ederse biz Kocaeli’miz, Kandıra’mız; diğer tüm ilçelerimiz ve şehrimiz için elimizden geleni yapacağız. Ancak şunu söyleyeyim: “HAYALİMDE TURİZM CENNETİ BİR KANDIRA VAR.”

DİĞER ADAY ADAYLARINI NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
Biz Türk Milleti adına dertlenip, kendini Türk Milletine hizmet etmek noktasında siyaset arenasına atan herkesi önemlive değerli buluyoruz. Aynı şekilde şehrimiz için bu makama başvurusunu yapan tüm aday adayları ile de gurur duyuyorum.

YERLİ VE KAMUOYUNDA OLUŞAN BEKLENTİ AÇISINDANMANAV ADAYLARI NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
Böyle bir beklenti, böyle bir açlık uzun zamandır şehrimizde var. Bize sahadan bu konuda çok ciddi teveccüh ve talep geliyor. Hemen herkesin dilinde de yerli aday meselesi var. Hepsi kardeşimiz. Dava arkadaşımız. Hepimizin derdi bu şehrin insanı için. Hiçbir ayrımımız yok. Hiçbir kavgada yerimiz de yok. Biz Yunus’un dediği gibi; “Biz gelmedik kavga için, Bizim işimiz sevgi için” diyoruz. Geçmişte bu şehrin bu kavgalar sebebi ile kaybettikleri ortada. Biz önce 2 milyon nüfusa yakın Kocaeli için, bu şehrin bir evladı olarak ülkemize hizmet etmek için, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Yüzyıılı davası ile tüm Türkiye için aday adayıyız. Bu şehrin bir evladı olarak ülkem için adayım. Ünal bey,

“GÖNÜLLER YAPMAK İÇİN GELİYORUZ.”
2023 GENEL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I NASIL GÖRÜYORSUNUZ? SEÇİM SONUÇLARI SİZCE NE OLUR?
Benim defalarca dost meclisinde ifade ettiğim bir şey var. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın inandığıdavaya inandım. Onun davasını suistimal edenlerin davasına değil. Bu sebeple milletimizin de Erdoğan sevgisini biz sahada çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bu noktada yıpranan bir taraf varsa, ülkeye kaos ve çıkmazdan başka bir vaadi olmayan isimlerine Millet İttifakı diyen, 5’li, 6’lı ya da 7’li mi oldukları bir türlü belli olmayan ittifaktır. Bu sebeple ben ilk turda Sn. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçileceği ve Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu elde edeceği kanaatindeyim. Bu benim hem temennim, hem yorumum.

ADAY GÖSTERİLMEZSENİZ NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
(Gülümseyerek) Aday gösterilmek hatta seçilmek her aday adayının gönlünde yatandır. Bakın, ben bu gün sizi ziyaret etmeden evvel aracımızı çekip ofisinize gelene kadar, onlarca yüzlerce Kandıra’lı hemşehrimizin “HAYIRLI OLSUN” diyerek bize mukabele ettiğini görünce çok duygulandım. Bu şehrin böyle bir beklentisi var. Aday adayı arkadaşlarımızdan kim olursa onun da arkasında dimdik duracağımın da sözünü kendilerine verdim. Aday gösterilmezsem de ben yine Kandıra sokaklarında,bu şehrin sokaklarında başı dik, onurlu, haysiyetli bir şekilde yürüyebilecek bir adamım. Ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun inşaasında da asla geri durmayacak bir adamım.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
Bizim kitabımızda son yoktur. Her dem, her gün yeni bir başlangıçtır. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nin önce ilçemiz, sonra ülkemiz ve Türk-İslam dünyası adına bir yeni başlangıç olmasını niyaz ediyorum Rabbim’den. Çünkü Sn. Erdoğan nerede biz mazlum varsa onun kalbinde umut demektir. Tabi ki gönül ister ki biz de onun davasında Kandıra’mız, Kocaeli’miz, Ülkemiz ve Türk İslam Dünyası için bir nefer olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele edelim. Bu bir süreçtir. Bu süreçte karar parti büyüklerimizin, Genel Merkezi’mizindir. Süreç çok ince bir çizgide gidiyor. En iyi değerlendirmeler yapılmaya çalışılıyor. Biz de bu noktada hem teşkilatlarımızn, hem milletimizin fikirlerinin partimiz tarafından çok değerli olduğunu yakinen biliyoruz. Bu sebeple de tüm hemşehrilerimizden destek bekliyoruz.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑