Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Hürriyet, Sungurlu Barajı’nı bir kez daha meclise taşıdı

Kandıra’nın Sungurlu Barajı ile ilgili muhalefetini ortaya koyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Sungurlu Barajı’nı bir kez daha meclise taşıdı

19 Ocak 2016 Saat: 16:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.276 kez okunmuştur

Hürriyet, Sungurlu Barajı’nı bir kez daha meclise taşıdı
Hürriyet, Sungurlu Barajı’nı bir kez daha meclise taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra’nın Akçaova ve Teksen Köylerini tamamen sular altında bırakacak ve bu köylerle çevresindeki 16 köyü daha etkileyecek olan Sungurlu Barajı ile ilgili mecliste aldığı söz ile Kandıra halkının meclisteki sesi oldu.

RANT AVCILARI CİRİT ATIYOR
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; Kandıra’da 1954 yılında yapılması planlanmasına rağmen 62 yıldır sürüncemede bırakılan ancak, İstanbul’un su sıkıntısının arttığı öne sürülerek yeniden gündeme gelen Sungurlu Barajı’nın yarattığı sorunları bir kez daha meclise taşıdı. İlk olarak geçtiğimiz yaz aylarında Kandıralılar ile birlikte bulunduğu içerisinde bulunduğu muhalefet ile gündeme gelen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, önceki gün mecliste söz alarak bir kez daha konuyu gündeme taşıdı. Milletvekili Hürriyet, Kandıra’nın Teksen ve Akçaova Köylerinin su altında kalarak, yöre halkının yersiz yurtsuz kalacağını belirtti. Bölgede rant avcılarının da cirit attığını ve bu isimlerin arasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da yakın isimlerin adlarının geçtiğine dikkat çekti.

KANDIRA HALKI MERAK EDİYOR!
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in TBMM’de söz alarak Kandıra’nın Sungurlu Barajı’nın yaratacağı sorunlara değindiği konuşması; “İstanbul'un su ihtiyacı nedeniyle Kocaeli Kandıra ilçesinde yapılması planlanan Sungurlu Barajı sebebiyle yaklaşık 18 köy sular altında kalacak ve 5 bine yakın insanımız da mağdur olacaktır. Tonlarca süt, fındık, beyaz et geliri yok olacak. Ayrıca bu proje, Tarım Arazilerini Koruma Kanunu ile de örtüşmemektedir. Sayın Bakan Veysel Eroğlu bir zamanlar demişti ki: "2071'e kadar İstanbul'un su ihtiyacı yok." 2071'e kadar ihtiyaç yoksa ömrü otuz yıllık olan bu baraj niye ısrarla yapılmak istenmektedir? Onca vatandaşımızın yaşamaları için nerede yer gösterilmesi düşünülüyor? Ayrıca on beş yıldır uzayan bu baraj projesi nedeniyle rant avcıları da devrededir ve ucuz şekilde bu arazileri toplamaktadırlar. Bu toplayıcılar arasında bazı siyasilerin ve Sayın Bakan Eroğlu'na yakın bazı kişilerin de adları geçmektedir. Bu arazileri kimler ucuza kapatmaktadır? Kandıra halkı bunu merak etmektedir."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑