Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Röportaj

Hayvancılığa yeni bir ivme kazandıracağız

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfem, Üğümce Mahallesi’nde açılacak olan eğitim çiftliğinde saf ırkta buzağı ve düveler yetiştirerek hayvancılığa yeni bir ivme kazandıracaklarını söyledi

26 Kasım 2015 Saat: 10:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.781 kez okunmuştur

Hayvancılığa yeni bir ivme kazandıracağız
Hayvancılığa yeni bir ivme kazandıracağız

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin projesi ile Kandıra’nın Üğümce Mahallesi’nde açılacak olan eğitim çiftliği ilimizde hayvancılığın gelişmesi ve üretimin artmasında önemli bir rol üstlenecek. Türkiye’nin önemli markalarından Sütaş’tan sonra ilk kez Kandıra’da açılacak olan üretim çiftliği ile üreticiler hem daha bilinçli hayvan yetiştirici olmak adına eğitim alacak hem de faizsiz düve alma imkanı ile karantina çiftliği gibi hizmetlerden yararlanabilecek.

2017’DE TAMAMLANACAK

Toplam maliyeti 2 milyon 500 bin TL olan çiftliğin 2017 yılında tamamen tamamlanacağını açıklayan Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfem, “Birliğimizin çiftliği ilk etapta 100 baş kapasite ile başlayacak olup 14 bin metrekare alanda 3 bin 850 metrekare kaplı alan üzerine inşa edilecek ve toplamda 320 baş kapasiteye ulaşacak. İlk etapta 1 milyon 360 bin TL’lik kısmı %50 hibeli olarak yapılacak tesisin toplam maliyeti 2 milyon 500 bin TL olup ahır ve müştemilat kısmı Haziran ayında bitmiş olacak. Diğer idari bina ve yönetim binalarının da 2017’de tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

EĞİTİM KURSLARI AÇILACAK

Tarım Bakanlığı’na sunulan projenin 650 bin TL’lik kısmının hibe olarak, diğer kısımlarında birlik bütçesi ile Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’nin yardımlarıyla tamamlanacağını kaydeden Gülfem, “Amacımız birlik üyelerine saf ırkta buzağı ve düveler yetiştirip hayvancılığa yeni bir ivme kazandırmak. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım İl Müdürlüğümüz ile modern hayvancılık beslenme ve sağlık konularında üyelerimize seminerler vermek, eğitim kursları açmak ve sertifika vermektir. Bu çiftlik aynı zamanda birliğin her türlü faaliyetlerinde kullanılacak olup birliğin üyeleri ile daha sıcak ve iç içe olmasına yardımcı olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

FAİZSİZ DÜVE VE KARANTİNA ÇİFTLİĞİ

Çiftlikten yetişen düvelerin ihtiyacı olan birlik üyelerine faizsiz olarak verileceğini ifade eden Gülfem, Kocaeli’nde ki hayvan ihtiyacının bir nebze de olsun karşılanacağını belirtti. Ayrıca karantina çiftliği ile daha kaliteli hizmet vereceklerini belirten Gülfem, “Üyelerimiz bu zamana kadar başka illerden düve temin ediyor fakat hastalıklı ya da zayıf düveleri almak zorunda kalıyordu. Birliğimiz bu çiftlik sayesine ayrıca karantina çiftliği ihtiyacına da cevap verecek. Bu hizmette bizlere desteğini esirgemeyen başta Gıda Tarım İl Müdürümüz İlhan Özel’e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Kandıra Belediye Başkanımız Ünal Köken’e verdikleri desteklerden ötürü üyelerimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Özkan Coskun 26.11.2015 22:20
Yapin tabi ya gidil duveleri ege den alcagimza burdan aliriz daha iyi
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑