Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Haydar Akar görevi devraldı

TBMM Başkan Vekili seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Levent Gök’ten görevi devraldı. Haydar Akar yeni görevi nedeni ile siyasi çalışmalara katılamayacak.

19 Haziran 2020 Saat: 21:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.323 kez okunmuştur

Haydar Akar görevi devraldı
Haydar Akar görevi devraldı

CHP Grubu’nda önceki gün TBMM Başkan Vekilliği için seçim vardı. İki yıldır bu görevi yürüten Ankara Milletvekili Levent Gök yeniden aday olmadı. Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sezgin Tanrıkulu ve Yaşar Tüzün yarıştı. 127 milletvekilinin oy kullandığı ikinci tur seçiminde Haydar Akar 83 oy alarak TBMM Başkan Vekili seçildi. 2-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak TBMM Başkanlık seçiminden sonra yeni görevine resmen başlayacak olan Haydar Akar, Levent Gök’ten de görevi devraldı.

GÖK’E TEŞEKKÜR ETTİ

Devir teslim töreninde konuşan Haydar Akar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilliği’ni 2 yıldır layıkı ile yürüten Ankara Milletvekilimiz Levent Gök’e bundan sonraki görevlerinde başarılar diler, saygılarımı sunarım. Bu süreçte beni destekleyen, TBMM Başkan Vekilliği görevine layık gören tüm milletvekili arkadaşlarıma, her zaman desteklerini yanımda hissettiğim aileme ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

TEK TEMSİLCİ TARHAN

Haydar Akar, başkanın olmadığı dönemlerde TBMM’yi yönetecek ve kırmızı plakalı araç kullanacak. Ancak Haydar Akar’ın bu göreve gelmesi ile beraber aktif siyaset yapma yolu kısıtlanmış oldu. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı olunca 2‘ye inen CHP’nin Kocaeli Milletvekili sayısı, Haydar Akar’ın ardından 1’e düştü. Haydar Akar, anayasa gereği tarafsızlığını korumak zorunda. Bu nedenle de CHP, Kocaeli’de sadece Milletvekili Tahsin Tarhan ile siyasi çalışma yürütecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑