Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Hastane var, doktor yok!

Kandıra Devlet Hastanesi’nde bir yıldan bu yana süren dahiliye uzmanı sıkıntısı,

1 Kasım 2012 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 17.781 kez okunmuştur

Hastane var, doktor yok!
Hastane var, doktor yok!
Kandıra’da devlet hastanesi var ama doktor yok. Dahiliye doktorunun bir yıl önce istifa ederek ilçeden ayrılmasının ardından Kandıra Devlet Hastanesi’nde dahiliye uzmanı sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Sadece çarşamba günleri Seka Devlet Hastanesi’nden gelen uzman doktor tarafından muayene edilen hastalar, saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor. Acil durumlarda ise kilometrelerce uzaklıktan İzmit’teki devlet hastanelerine gitmek zorunda kalıyorlar.
NE İKTİDAR, NE MUHALEFET Kandıra’nın bir köşesi 35, bir köşesi 40 kilometre. Köylerden gelen vatandaşlar, doktor yok cevabını alınca geri dönmek zorunda kalıyor. Bir yıldır bu çileyi çeken Kandıralı vatandaşlar isyanda. Hastane yetkilileri de hastalar da çaresiz. 70 bin kişinin yaşadığı bir ilçede uzman doktor olmaması, ‘hangi devirde yaşıyoruz’ dedirtiyor. Ne iktidar partisinden yöneticiler ne de muhalefet konuyu dillendirilmiyor ve halkın mağduriyetini görmezden geliyor.
HAFTA BİR GÜN DOKTOR GELİYOR Saatlerce sıra bekleyen ve acil durumlarda ise İzmit’e gitmek zorunda kalan vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve Kocaeli milletvekillerinin konuya el atmasını ve mağduriyetlerini gidermesini istiyor. Haftada bir gün hastaneye gelen uzman dahiliye doktoruna tedavi olmak için bekleyen vatandaşlardan Saliha Gündüz, duruma isyan ederek şunları söyledi: “Elli yaşındayım ve saatlerdir sıra bekliyorum. SADECE O GÜN MÜ HASTA OLUYORLAR? 70 bin nüfusu olan bir ilçenin dahiliye doktoru nasıl olmaz? Haftada bir kez Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nden bir uzman doktor geliyor. Kandıra halkı sadece çarşamba günleri mi hasta oluyor? Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.” Yüzlerce insan bir ilaç yazdırmak için dahi İzmit’in çeşitli hastanelerine gidiyor. Polikliniklerde aylık ortalama 18 bine yakın hastanın muayene olduğu iddia ediliyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑