Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Has Mantar saman aldı samanlar alev aldı.

Kandıra Alaybey Köyü mevkiinde uzun yıllardan beri hizmet veren Has Mantar, dün öğle saatlerinde mantarın ham maddesi olan samanların tutuşması ile korkulu anlar yaşadı.

1 Ağustos 2011 Saat: 21:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.990 kez okunmuştur

Has Mantar saman aldı samanlar alev aldı.
Has Mantar saman aldı samanlar alev aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Alaybey Köyü mevkiinde hizmet veren Has Mantar, üretim için tonlarca saman almıştı. Samanın fabrikadaki boş alana indirilmesinden yarım saat sonra samanlardan alevler çıkmaya başladı. Bunu fark eden Has Mantar çalışanları kendi imkânlarını kullanarak söndürmeye çalıştı. Alevlerin büyümesi ile Kocaeli Büyükşehir İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kandıra Belediyesi ve İSU Kandıra Şube ekiplerinin de su tankerleri ve kepçeleri ile yangına müdahale edildi. Has Mantar’da yüzlerce çalışan şaşkınlık içersinde yangını izlerken Has Mantar Genel Müdürü Olcay Akbulut eline aldığı hortumla alevlerin üzerine sıktığı suyla ekmek teknesini kurtarmanın mücadelesini gösterdi.
Has Mantar’ın sahiplerinden Murat ve Ramazan Arslan, olaya şöyle açıklık getirdi; “Mantarın ham maddesi olan saman satın almıştık. Samanları fabrikanın boş alanına döktürdük. Yarım saat geçti geçmedi samanlardan alevler yükselmeye başladı. Muhtemelen alevlerin bir cam parçasına güneşin vurmasıyla oluştuğunu düşünüyoruz. Çok şükür itfaiye, İSU ve Kandıra Belediyesi tam zamanında müdahale ederek alevleri kontrol altına aldılar” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑