Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Güvenlik önerilerine olumsuz yanıt

Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kand

5 Nisan 2013 Saat: 21:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.621 kez okunmuştur

Güvenlik önerilerine olumsuz yanıt
Güvenlik önerilerine olumsuz yanıt
Kaymakam Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Kan, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb.Deniz Çezik, İlçe Emniyet Müdürlüğü Baş Polis Memuru Hüseyin Eşme, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, Kandıra Belediyesi İmar Müdür Vekili Özgür Uluce ve Harita Mühendisi Çetin Düzgün, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Proje Mühendisi Sinan Sezen ve Arazi Mühendisi Kerim Serarslan, Karayolları 14. Şube Müdürlüğü Şube Şefi Ahmet Hayal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Trafik Şefi Muharrem Demirdaş, Trafik Sinyalizasyon Şefi Murat Özdil ve Talep ve Değerlendirme Koordinatörlüğü Şefi Ahmet Ergün katıldı. ARA DURAKLARA CEP YAPILSIN Kaymakam Erdoğan, ilçe merkezinde ve özellikle D-605-01 nolu Kandıra-İzmit Devlet Yolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarını önlemek için çalışmalara başladı. Önerilerini yetkililere sunan Erdoğan, Kandıra-İzmit karayolu üzerinde bulunan ara duraklardan yolcu indirme-bindirmelerin yol üzerinde yapılarak tehlike arz ettiğini ve bu nedenle ara duraklara cep yapılması gerektiğini belirtti.
CEZAEVİ BÖLGESİNE ÜST GEÇİŞ Bunun yanı sıra Goncaaydın ve Akçakese kavşaklarına ışıklı trafik işaret levhası konulmasını ve cezaevinin önünden F1 cezaevine doğru üst geçit yapılması gerektiğini, Kefken-Kerpe yol kavşağının tehlikeli, virajlı, dar ve görüş alanının kısıtlı olmasından dolayı kavşağın yeniden düzenlenmesini, Kurtyeri-Kerpe kavşağında bulunan sarı ikaz lambasının yetersiz kaldığını, kavşağın genişletilmesi gerektiğini, kavşağa uygun uzaklıktaki bir noktaya yolcu indirme-bindirme için cep yapılması gerektiğini, Kefken-Kandıra-Kumcağız kavşağının bulunduğu noktanın tehlikeli olduğu ve kazaların oluştuğu için ışıklı trafik lambalarına ihtiyaç duyulduğunu, Babaköy Pazar yerine ikaz edici levhaların dikilmesi gerektiğini, Kefken Jandarma Karakol Komutanlığı’nın önüne park yasağı levhası ve karakolun önüne kasis konması gerektiğini belirten öneriler yetkililere sunuldu. Karayolları yetkilileri önerileri değerlendireceklerini belirtti. ÖNERİLERE OLUMSUZ YANIT Toplantıda en fazla üzerinde durulan konu ise eski kaymakam merhum Mehmet Sarıcan’ın kaza yaparak vefat ettiği ve aynı zamanda Kaymakam Erdoğan’ın da kaza yaparak yaralandığı bölgede gerekli önlemlerin alınmasıydı. Fakat yetkililer sunulan birçok öneriye olumsuz yanıt verdiler. Bölgede son 5 yılda gerçekleşen 61 kazanın, 174 yaralı ve 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermesine kayıtsız kalınamayacağını vurgulayan Erdoğan, sunduğu birçok öneriye olumlu yanıt alamadı.
KAYMAKAM’DAN SERT TEPKİ Turizm sezonunun açılmasıyla kazaların daha fazla yaşandığı, bu bölgede battı-çıktı yapılmasını öneren Erdoğan’a yolun yapısının kaldıramayacağı belirtilerek reddedildi. Bunun yanı sıra ışıklı trafik lambalarının konulamayacağını, duble yolun an az 5 yıl alabileceğini, üst geçidin ise kısa vadede yapılamayacağı gibi yetkililerden olumsuz yanıt alan Erdoğan’ın tepkisi sert oldu. Erdoğan; “Merhum kaymakamımız Mehmet Sarıcan’ın vefat ettiği 6 sene olmuş ve hala bu yol üzerinde herhangi bir önlem alınmamış. Kandıra, daha kaç tane kaymakam ve vatandaşını kaybedecek” diyerek yetkililere tepki gösterdi. HER GÜN TRAFİK KONTROLÜ Yetkililer bunun üzerine bölgede hız kesicileri çoğaltmayı önerdiler fakat Kaymakam Erdoğan bunun yeterli olmayacağını belirtti. Toplantının olumsuz sonuçlanmasına rağmen çalışmalarına devam edeceğini belirten Erdoğan, ilçe emniyet müdürlüğünden bölgedeki trafik kontrollerinin her gün yapılmasını ve devriye ekiplerinin arttırılmasını talep etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑