Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Güler misin ağlar mısın!

Kandıra Belediyesi tadilat yaptırmak için evine boşaltan köylünün evini neden yıktı?

25 Nisan 2012 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.732 kez okunmuştur

Güler misin ağlar mısın!
Güler misin ağlar mısın!
Kandıra Belediyesi akıllara durgunluk veren bir olaya daha imza attı. Kandıra Aydınlık Mahallesi’nde meydana gelen olayda, evini tadilat yapmak için kiracısını çıkaran Mevlüt Girgin tadilat parasını biriktirip evinin bulunduğu yere geldiğinde büyük bir şok yaşadı. Girgin’in evi, Kandıra Belediyesi tarafından iddialara göre atıl durumda olduğu gerekçesiyle yıkıldı
BELEDİYEDEN İLGİNÇ CEVAP Kandıra Antaplı Köyü’nde ikamet eden ve çiftçilikle geçimini sağlayan Mevlüt Girgin, geçen yıl Kandıra Aydınlık Mahallesi’nde bulunan evindeki kiracısını çıkararak evine tadilat yapmaya karar verdi. Ektiği fındıklardan umduğu geliri elde edemeyen Girgin, tadilat işini bir yıl daha erteledi. Geçtiğimiz gün bu yılki fındık geliriyle evini tadilat ettirmeye karar veren talihsiz adam, evinin yanına gittiğinde evinin yerinde yeller estiğini gördü. Yaşadığı şokun ardından Kandıra Belediyesi’nin yolunu tutan Girgin aldığı cevapla ikinci bir şok yaşadı. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri Girgin’e, ‘eviniz atıl durumda olduğu için evinizi yıktık’ dedi. Duruma itiraz eden Girgin, ‘Böyle bir durumda beni bilgilendirmeden nasıl yıkarsınız’ dese de iş işten geçmişti. Evi yıkılan Girgin duruma isyan ederek, ‘Ben Kandıra Antaplı Köyü’nde ikamet ediyorum. Adım Mevlüt Girgin, kime sorsanız söyler. Ben yurt dışında değilim, bana nasıl ulaşamazlar’ şeklinde sıkıntısını dile getirdi.
MAL SAHİBİNE NEDEN HABER VERİLMİYOR? Yaşadığı şoku gazetemizin Kandıra Temsilcisi Ünal Cankurt’a detaylarıyla anlatan Girgin, ‘Benim evim atıl durumdaymış. Onun için Belediye yıkmış. Akçakayran’da ve Kandıra’nın bazı mahallelerinde benim evimden daha atıl durumda olan evler var. Onlar niye yıkılmıyor. Yıkılacaksa niye mal sahibine haber verilmiyor. Ben evimi tadilat yaptıracaktım. Zaten onun için de önceki yıl kiracıyı evimden çıkarttım. Belediye bana sormadan evimi yıkmış. Hangi memlekette yaşıyoruz, anlayamadım. Önceki yıllarda Kandıra merkezde bir ev sahibi tarafından yıkılarak yerine yeni inşaat yapılmak istendi. Kandıra Belediyesi bana sormadan evi yıktın diye ev sahibine 4.000 Lira para cezası verdi. Belediye bize sormadan bana ait 88 metrekarelik evimi kafasına göre yıkmış. İzin almadan yıktın diye ceza yazılıyor, mal sahibine sormadan kafasına göre evler yıkılıyor. Bu ne biçim belediye” diyerek isyan etti. Kandıra Antaplı Köyü’nde ikamet eden Mevlüt Girgin, kendisine hiçbir şekilde bilgi verilmeden yıkılan eviyle ilgili Kandıra Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.
Kandıra Antaplı Köyü’nde ikamet eden Mevlüt Girgin, elinde tapusu yıkılan evinin hesabını sormaya hazırlanıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑