Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Görevimin başındayım

Kandıra Belediye Meclisi Denetim Komisy

6 Ekim 2011 Saat: 21:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.677 kez okunmuştur

Görevimin başındayım
Görevimin başındayım
Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla göz altına alınan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve belediye personelinden 6 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı mali büro ekipleri tarafından ifadeleri alındıktan sonra Kandıra Cumhuriyet Başsavclığı'na getirilmiş, buradan da tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Önceki gün saat 15:30 sularında mahkemeye sevk edilen ve burada hakim tarafından yaklaşık 8 saat ifadeleri alınan Cengiz Kan ve 5 personeli kefaletle serbest bırakıldı. Satın alma Müdürü Sezgin Korkmaz ise kefaret ödemedi.
DENETLEME KOMİSYONU MECLİSE TAŞIMIŞTI Kandıra Belediye Meclis Salonu'nda yapılan 2010 Nisan ayı olağan meclis toplantısında Meclis Denetim Komisyonu Üyeleri 2 yıllık faaliyet raporunu meclis gündemine taşımış ve belediyenin usulsüz-kanunlara aykırı işler yaptığını iddia etmişti. Kandıra Belediyesi Denetleme Komisyonu Başkanı Erkan İşler (AK Parti ), komisyon üyeleri ise Erdoğan Günay (AK Parti), Özcan Şenol (AK Parti), Mehmet Tımaç ( CHP) ve Salih Akyıldız ( DP) tarafından hazırlanan rapor sonrası, İçişleri Bakanlığı'nca inceleme yapmak üzere belediyeye müfettiş gönderilmişti.
USULSÜZLUK İDDİA EDİLEN 10 MADDE 1)– İhale Dosyaları 2)- Doğrudan Temin 3)- Görev Ve Yolluklar 4)- Para Cezaları 5)- Personel Maaş Ödemeleri 6)- İşyeri Ruhsat ve İnşaat – İskan Harçları 7)- Telefon Kullanımı 8)- Kiralar 9)- Otopark ve WC 10)-İş Makineleri
2 GÜN BİR GECE GÖZ ALTI Bakanlıktan gönderilen müfettişler geçtiğimiz günlerde Kandıra Belediyesi'ni didik didik ederek incelemeyi tamamladı. Denetim Komisyonu'nun sunduğu rapordaki iddialar üzerinde de duran müfettişler, incelemenin ardından Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Salı günü gözaltına alınan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, belediye avukatı İslam Koç, Yazı İşleri Müdürü Sami Özoğul, Fen İşleri Müdürü Tülin Oruç, İmar Birimi Sorumlusu İlker Oruç, Fen İşleri Memuru Muammer Küçükbayrak ve Satın Alma Müdürü Sezgin Korkmaz, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada gece boyu sorgulanan Başkan Kan ve 6 personeli, sabah saatlerinde Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Başsavcı tarafından yaklaşık 6 saat sorgulanan 7 kişi akşam saatlerinde, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Cengiz Kan ve 6 kişi, usulsüzlük iddiaları hakkında savunma yaptı. Mahkemede de yaklaşık 7 saat ifade veren 7 kişiden Cengiz Kan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi kefaretle serbest bırakıldı. Satın alma Müdürü Sezgin Korkmaz ise kefalet ödemedi. Cengiz Kan ve 6 kişinin ifadeleri alınırken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ve yakınları ise biran olsun kapıdan ayrılmadı.
ÖĞLE YEMEĞİ, İLÇE EMNİYET'TE Öte yandan, Başkan Cengiz Kan ve 6 personeli öğle yemeğini İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretine köfte ekmek ve ayran yemek için götürüldü. Saat 14:00'te biten yemek işinin ardından 7 kişi geniş güvenlik altında tekrar Kandıra Adliyesi’ne götürüldü.
36 SAAT GÖZ ALTINDA KALDI Başkan Kan’ın ve 6 kişinin ifadelerinin alınmasının akşam saat 21.30 sularından bitmesinin ardından adliyeden çıkarılması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye bahçesi Başkan Kan’a destek vermek amacıyla gelen belediye ve AKP’li vatandaşlar ile doldu. Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ve birçok bora avukatı da adliyeye gelerek çıkmalarını bekledi. Yarım saat süren işlemlerin ardından ilk olarak adliyenin arka kapısından avukat İslam Koç, çıktı. Sonrasında ise Başkan Kan ve diğerleri çıktı.
‘ADELETE VE HUKUKA GÜVENİYORUM’ Adliyeden çıkarken gazetecilerin soruları cevaplayan Cengiz Kan, adalete güvendiğini belirterek, “İyi ki hukuk var, iyi ki adalet var. Adalete ve hukuka güveniyorum. Sevenlerimin büyük desteğiyle karşılaştım. Önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağım” dedi. Özel yol oluşturan kalabalığın arsından vatandaşlarla sarılarak ve selamlaşarak arabasına binen Kan, gelen herkese teşekkür ederek, “Yine aynen yola devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN VE 5 KİŞİ KEFALETLE Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan'ın 15 Bin TL, belediyenin avukatı İslam Koç'un 10 bin TL, Yazı İşleri Müdürü Sami Özoğul'un 10 bin TL, Fen İşleri Müdürü Tülin Oruç'un 10 bin TL, İmar Birimi Sorumlusu İlker Oruç'un 4 bin TL, Fen İşleri Memuru Muammer Küçükbayrak'ın 4 bin TL kefalet ödediği öğrenilirken, Satın Alma Müdürü Sezgin Korkmaz ise kefalet ödemedi.
SORULARIMIZI YANITLADI... Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın görüşlerini almak için kendisini makamında ziyaret ettik. Bizleri güler yüzle karşılayan Başkan Kan, göz altına alınmasını şu ifadelerle açıkladı; "Öncelikle benim duyduklarıma göre bilgi kirliliği var ilçe halkı arasında. Vatandaşlarımız konuyu içerikli olarak bilmediğinden etrafta yapılan dedikodularla doldurulmuşlar. Denetim komisyon raporunda bulunan temizlik ihalesi maddesinde birkaç evrakın eksikliği nedeniyle gözaltına alındık. Evrakların eksik olduğu doğrudur. Buna da şu şekilde açıklık getirmek istiyorum. Gazeteye verilen temizlik ihalesi, personelin yeni ihale maddeleriyle hazırlanan evrakı değil de bir önceki temizlik ihalesi evrakını verme gibi bir hatayla gerçekleşmiştir. Bir önceki evrakta da bizim yeni ihaleye eklediğimiz maddeler yer almamaktaydı. Yani kasıtlı olarak işlenen bir suç yok, bu yalnızca personelin ihmalkarlığından kaynaklanıyor. Mahkemeye çıktık, hakim karşısında da bu şekilde anlattık. Sonuç itibarıyle görevimizin başındayız” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑