Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Gördes’in yiğit kızı “Asker Makbule” Kandıra’da sahnelendi

Atatürkçü Düşünce Derneği Kandıra Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Gördes’in yiğit kızı “Asker Makbule” tiyatro gösterisi sahnelendi.

6 Aralık 2022 Saat: 18:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.458 kez okunmuştur

Gördes’in yiğit kızı “Asker Makbule” Kandıra’da sahnelendi
Gördes’in yiğit kızı “Asker Makbule” Kandıra’da sahnelendi

Atatürkçü Düşünce Derneği Kandıra Şubesi tarafından Dünya Kadın Hakları Haftası ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Gördes’in yiğit kızı “Asker Makbule” tiyatro gösterisi sahnelendi. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro gösterisini Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve eşi Çiğdem Yaran başta olmak üzere çok sayıda vatandaş izledi.

KAHRAMAN TÜRK KADINLARI
Oyun öncesi konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Kandıra Şube Başkanı Zeliha Yalçıntuğ, salonu dolduran kalabalığa teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğindeki Ulusal Kurtuluş mücadelemizin tam ortasında, en ön safta mücadele eden kahraman Türk kadınlarımız; Ayşe çavuşa, Halime çavuşa, Asker Saimeye, Melek hanıma, Tayyar Rahmiye’ye, Kara Fatma’ya ve birazdan hikayesi anlatılacak olan Gördesli Makbule’ye bin selam olsun” ifadelerini kullandı.

KANDIRA’NIN SEVİLEN ÖĞRETMENLERİ BAŞROLDE
Eşref Karadağ'ın yazıp Fahri Karakaş'ın yönettiği tiyatro oyununda Kandıra’da uzun yıllar öğretmenlik yapan Filiz-Muhammet İnci çifti, Milli Mücadele Kahramanlarından Halil Efe ile eşi Gördesli Makbule’yi canlandırdı. Öğretmenlerini izlemeye gelen çok sayıda öğrenci ve velileri, Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan olaylar ve Şehit Makbule Hanım'ın kahramanlıklarının konu edildiği tiyatro oyununu heyecanla izledi ve oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro sonrası Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve ADD Kandıra Şube Başkanı Zeliha Yalçıntuğ, tiyatro ekibine teşekkür ederek çiçek takdim etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑