Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Goodyear’da üçüncü toplantı: Yüzde 45’lik zam kabul edilmedi

İzmit ve Adapazarı olmak üzere Kocaeli bölgesinde iki fabrikada üretim yapan Goedyear’da sözleşme görüşmeleri devam ediyor

7 Şubat 2024 Saat: 05:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 464 kez okunmuştur

Goodyear’da üçüncü toplantı: Yüzde 45’lik zam kabul edilmedi
Goodyear’da üçüncü toplantı: Yüzde 45’lik zam kabul edilmedi

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikasında çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü oturumunda işveren masaya ücret teklifini getirdi. İşveren işçilere ilk 6 ay yüzde 45 zam vermeyi teklif etti, sendika teklifi kabul etmedi.

ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME
Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü oturumu Tryp By Wyndham’da yapıldı. Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, genel merkez yöneticileri, Kocaeli Şube yöneticileri ve iş yeri temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya işverenleri temsilen işveren sendikası Kiplas Genel Sekreteri Ulaş Yıldız, Goodyear İK Direktörü Ceren Özel, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık ve İzmit İK Müdürü Aslı Beyler katıldı.

50 MADDEDE UZLAŞILDI
İlk iki görüşmede üretim işçilerini ilgilendiren 22, destek hizmetleri işçilerini ilgilendiren 21 madde üzerinde anlaşma sağlandı. Üçüncü oturumda üretimde 4 ve destek işçilerini ilgilendiren 3 maddede anlaşma sağlandı. Sözleşmede ikinci oturumda yemek ücreti talebi sendikanın isteği doğrultusunda geçti. İşverenin yüzde 70 oranında sosyal haklara zam yapılması talebi sendika tarafından ret edildi. Yaklaşık 50 dakika süren üçüncü görüşmenin ardından açıklama yapan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı şunları kaydetti:

İLK 6 AY ÜCRETLERE YÜZDE 45 TEKLİF
Goodyear işletmesinin yaklaşımları diğer toplantılarda olduğu gibi aynı şekilde. Goodyear işletmesinin yaklaşımını aynı gördük. Bugün üretimde 4 tane madde geçti. Destekte de 3 madde geçti. Toplamda üretimde 26 maddeyi geçmişiz. Destekde de 24 tane maddeyi geçmişiz. Geçen toplantıda sosyal haklara yüzde 70 oranında zam veren Goodyear ücret konusunda da birinci altı ay için yüzde 45 oranında bir zam verdi.

KABUL EDECEĞİMİZ RAKAMLAR DEĞİL
Bu bizim beklemediğimiz bir zam oranıydı. Nasıl ki sosyal haklarda yüzde 70 oranında verdiği teklifi kabul etmediğimiz gibi yüzde 45'lik zam kabul edeceğimiz bir rakam asla değil. Her ne kadar vermiş oldukları zam oranı birinci 6 ay için yüzde 45 oranında zam iyi bir adım olsa da bu rakamlar bizim kabul edeceğimiz rakamlar değildir. Biz bu toplu sözleşmelerin bir an önce bitmesini bu iradeyi Goodyear işletmesinde de görüyoruz. Diğer işletmelerin de aynı iradede olmasını bekliyoruz. Goodyear bizi bu adımlarla şaşırtıyor.

ADIMLAR DA OLUMLU
Her ne kadar rakamları kabul etmesek bile bu adımları olumlu olarak görüyoruz. Müzakereleri önümüzdeki süreçte devam edeceğini düşünerek bugünkü toplantıyı üretimde 4 destekte 3 madde olarak bitirdik. İkinci üçüncü ve dördüncü 6 aylarla alakalı herhangi bir zam konuşmadık. "

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑