Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Gıda zehirlenmesini raporlar doğruladı

Kandıra´deki toplu zehirlenmenin raporları geldi. Oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilen raporlar neticesinde 512 kişinin etkilendiği olayda 4 kişide zehirlenme ...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.531 kez okunmuştur

Gıda zehirlenmesini raporlar doğruladı
Gıda zehirlenmesini raporlar doğruladı

Kandıra´deki toplu zehirlenmenin raporları geldi. Oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilen raporlar neticesinde 512 kişinin etkilendiği olayda 4 kişide zehirlenme tespit edildi. Şirketin üretiminde sorun çıkmazken problemin dağıtımında kaynaklandığı öğrenildi.

 

 Kandıra´da geçtiğimiz günlerde 18 okuldan 512 öğrencinin zehirlenmesi ve kentte neredeyse olağan üstü hal ilan ettiren olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında zehirlenmenin kaynağı olarak şüphelenilen öğrencilerin öğlen yemeklerinden alınan numuneler üç ayrı kurumda incelemeye alındı.

 

Numuneler İl Tarım Müdürlüğü kontrol laboratuarlarında İstanbul kontrol laboratuarlarında mikrobiyolojik açıdan ve Ankara Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsünde toksin açıdan incelendi. Raporlar geçen hafta Tarım İl Müdürlüğüne ulaştı. Sonuçlarında farklılık görülen raporlar oluşturulan raporlar tarafından değerlendirildi. Değerlendirilme neticesinde Mavi Köşe Lezzet Yemek Fabrikası firmasının üretim yerinden alınan numuneler temiz çıktı. 512 kişinin kusma, bulantı ve karın ağrısı şikâyetleri tespit edildi. Bunlardan sadece dört kişide zehirlenme etkeni olan toksin tespit edildi. Üretim yerindeki kazanlarda yapılan incele neticesinde temiz bulunurken, dağıtım esnasında personelden ya da dağıtım yapılan kazanlardan dolayı zehirlenmenin meydana gelmiş olabileceği düşünülüyor. Raporların savcılığa ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği, en kısa zamanda da Kaymakamlığa gönderileceği öğrenildi. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Ayrıca Kaymakamlık tarafından idare tahkikat başlatılmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin incelemeleri sonucunda hazırlayacakları rapor doğrultusunda ilçede okullara verilen yemeklerin sürdürüleceği ya da iptal edileceği belli olacak. Mavi Köşe Lezzet Yemek Fabrıkası firması sahibi Hatice Kulaç, önceki gün yetkililerin iş yerine geldiğini ve raporun olumlu sonuçlandığını söylediklerini belirtti. Henüz raporların kensine ulaşmadığını da sözlerine ekleyen Kulaç “Raporlar elime ulaştığından bir basın toplantısı düzenleyeceğim.” dedi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑