Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Fındık Operasyonunda 4 kişi tutuklanmıştı, Kandıra’daki büyük vurgunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Geçtiğimiz hafta Kocaeli merkezli 6 ilde düzenlenen fındık alım usulsüzlüğü operasyonunda 18 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi ise tutuklanmıştı. Piyasanın üzerinde fiyatlarda alım yapan tüccarların vurgunu nasıl yaptığı da ortaya çıktı.

21 Haziran 2023 Saat: 07:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.492 kez okunmuştur

Fındık Operasyonunda 4 kişi tutuklanmıştı, Kandıra’daki büyük vurgunun ayrıntıları ortaya çıktı!
Fındık Operasyonunda 4 kişi tutuklanmıştı, Kandıra’daki büyük vurgunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük gerçekleştirildiği gerekçesiyle aralarında çiftçi, tüccar ve kurum çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "nitelikli hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Toplam 21 kişi gözaltına alınırken 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 18 kişiden A.T.Y., N.İ., S.R. ve N.A. isimli 4 kişi akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre tutuklanan 4 kişiye ait olan ve Kaynarca'da faaliyet gösteren T. fındık ve H. fındık isimli firmalar; A.E. ve R.Ç. isimli aracı üreticiler aracılığıyla fındığı TMO'ya vermeyen 18 üreticinin ÇKS (Çiftçi kayıt sistemi) belgesi ile Kandıra'daki TMO ofisine fındık teslim etti.

Bu sırada da kantarda görevli memura rüşvet verilerek teslim edilen fındığın miktarı yüksek gösterildi. TMO'ya verilen belgelerde imzaları olan Kaynarcalı çiftçiler de bu sebeple gözaltına alınırken hepsi serbest bırakıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑